Komplet IT-system til ILD.PIZZA A/S

ILD.PIZZA
ILD.PIZZA
ILD.PIZZA

Da ILD.PIZZA startede op var det med store ambitioner og de har indenfor få år åbnet 12 restauranter. Det krævede et unikt system, så alle processer kunne styres og så der var adgang til al data.

Hvordan projektet startede

ILD.PIZZA er startet af stifteren af LaserTryk, som for nogle år siden blev solgt. Efter salget startede han ILD.PIZZA fra bunden af. Grundlaget var at der inde i storbyerne var masser af højkvalitetspizza og at der i alle forstader og provinsbyer også var pizzariaer, men af lavere kvalitet. Så hvorfor ikke kombinere den obersation med nogle af erfaringer med effektivisering og optimering af processer til pizza-branchen?

Jeg havde på daværende tidspunkt også arbejdet med LaserTryk og haft et godt samarbejde der og blev spurgt om jeg ville være ansvarlig for at finde nogle udviklere, som kunne bygge det her system. Det ville jeg selvfølgelig gerne.

Målet med projektet

Der var flere mål med projektet, som også var forbundet med stor usikkerhed, fordi vi alle startede fra scratch. Derfor var det blandt andet vigtigt at vi startede hurtigt, småt og nemt kunne tilpasse hurtigt.

  • Byg et system med stor frihed som løbende kan tilpasses til optimeringer og med intelligent brug af kundedata

  • Undgå at opbygge egen IT-afdeling og brug i stedet et fleksibelt outsourcet team

  • Undgå for besværlig projektledelse, mange møder og at direktøren skal bruge for meget tid på det. 

Tilgang

Jeg brugte et af de udviklerhold jeg havde brugt flere gange før, hvilket har givet ILD.PIZZA mulighed for løbende at skrue op og ned. 

Vi fik på et par måneder bygget den første version af systemet, mens de byggede den første restaurant. Siden da har vi hver eneste måned bygget videre, vedligeholdt og optimeret på systemet, jo flere erfaringer de har opbygget ILD.PIZZA.

Hele samarbejdet har fungeret meget simpelt, hvor jeg har været den eneste kontaktperson for ILD.PIZZA, for at spare dem tid. Ligeledes, er hele styringen af hele processen tilpasset ILD.PIZZA. 

Resultater

I dag har ILD.PIZZA et velfungerende system som driver deres 12 restauranter og som gør det nemt at åbne flere restauranter og skalere. 

De har fuld adgang til al kundedata og kan nemt tilpasse systemet og bruge kundedataen til BI og marketing. 

Jeg arbejder i dag videre med udviklerne på systemet og ILD.PIZZA kan løbende skalere op og ned på omkostningerne til udvikling. 

Det har jeg lært

  • Det er sindsygt spændende at være med fra start på sådan en rejse, hvor nogle dygtige folk kommer med store ambitioner og noget økonomi

  • I langt de fleste tilfælde er standard software den bedste vej, men i dette tilfælde var et skræddersyet system den helt rette vej

  • Det er virkelig interessant når man har meget data og bruger den smart og ikke mindst, når man involverer sine kunder. 

  • Og så er der selvfølgelig de 1000 små ting man lærer når man er med ombord i et projekt med superdygtige folk.