Svøm med mig fra Europa til Asien

Nikolaj Astrup Madsen 28. February, 2013 5 kommentarer

Sidste år svømmede jeg 10 km i Øresund, og igen i år har jeg været på udkig efter et lidt alternativt sportsligt mål og eventyr. Det er de færreste ting jeg kan kombinere med triathlontræning, fx er det en dum idé at løbe langdistance løb ved siden af. Derfor kunne jeg godt tænke mig at deltage i Bosphorus Cross Continental i år.

Bosphorus Cross Continental er et legendarisk svømmestævne som i år afholdes d. 7. juli. Det er 6,5 km og foregår i Istanbul i Tyrkiet. Det som gør det helt specielt er at man svømmer fra Europa til Asien – Du svømmer mellem to kontinenter. Det vil jeg prøve 🙂

Istanbul

I stedet for at tage alene derned, så kunne det jo være der var andre som ville med. Derfor forsøger jeg at arrangere en lille dansker-tur, hvor vi kan bo på samme hotel og tage ud at fejre indsatsen samme.

Jeg forsøger at:

Du betaler selv alle udgifter direkte, og intet til mig. Den eneste interesse jeg har i det, er at få lidt selskab og en god oplevelse på kontoen 🙂 Umiddelbart regner jeg med at tage derned fredag d. 5. juli og hjem igen onsdag. 10 juli. Flybilletter koster mellem 1.500 – 2.000 kr. t/r., og deltagelse koster lidt under 300 kr. Det er jo også en god mulighed for at se hvad der skulle være en fantastisk by, og ikke mindst få noget god mad.

Kunne du tænke dig at tage med på eventyr, så lad mig høre fra dig på hej@nikolajastrup.dk

Kort om manden bag

Nikolaj Astrup Madsen
Tak fordi du læser med! Jeg er en ung iværksætter, løber og selvudnævnt forfatter. Her på siden skriver om jeg mine erfaringer og oplevelser på vej mod mine mål som iværksætter og i livet. Jeg er interesseret i hvordan mennesker bliver gladere og får mere ud af livet. Jeg har skrevet bogen BEDRE og driver til daglig rejseprojektet Refuga.

KOMMENTARER

 • Hej Nikolaj.

  Fedt indlæg, det er super inspirerende at læse.

  Jeg har som sådan ingen interesse i svømning, men med din vinkel og din generelle tilgang til udfordringer vækker du alligevel min interesse for svømningen. Godt gået!

  1) Efter at have læst din indlæg kan jeg også huske at have set en dokumentarfilm omhandlende svømning. “Big River Man”, som udkom i 2008, fortæller en van(d)vittig historie med svømning som del-element. Med “Ja-hatten” på finder jeg personen/filmen meget inspirerende, (hvilket også findes i det faktum at normtænkning i den grad udfordres).

  Se mere på youtube via: http://www.youtube.com/watch?v=-_meUk335Ew
  eller
  læs anmeldelse her: http://movies.nytimes.com/2009/12/04/movies/04bigriver.html?_r=0

  2) Jeg har netop delt din svømmeforespørgsel med min kollega, som også træner op tri.

  3) Som jeg skrev på twitter: hvis du mangler korrektur/sparring på dine tekster/bog er jeg helt klar.

  Venlig hilsen Benjamin Harbo

  • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

   Jamen, skal du så ikke med? 🙂

   Tak for link til videoen, den skal jeg se i aften – ser rigtig spændende ud.

   Vi snakkes ved via mail omkring bogen, og tak igen for hjælpen!

 • Hej Nikolaj
  Spændende projekt. Det er nu ikke noget jeg selv vil deltage i, men en lokal fyr fra Hadsund (kender ham ikke personligt) har gang i et projekt som sikkert vil være interessant for dig at følge med i.

  På 4 måneder vil han gennemføre:

  27 kilometers svømning over det prestigefulde Gibraltarstræde
  7 maraton på 7 dage på 7 kontinenter,
  1260 kilometers cykling omkring verdens højest beliggende sø Titicaca
  Bestigning af Mount Everest

  Han har gennemført svømningen og du kan læse hans historie på http://olemose.dk/index.php/da/forside/blog/70-paa-dybt-vand-1

  • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

   Hej Lars,
   Tak for kommentaren.
   Ærgerligt du ikke vil med, kunne have sjovt med en iværksættertur 🙂

   Jeg er stødt på Ole, som jeg følger på Facebook. Det er et vanvittigt forsøg, men super spændende at følge. Har virkelig fået blod på tanden omkring at svømme over Gibraltarstrædet, men det er hundedyrt (ca. 20.000 kr. inkl. rejsen der til)

   Tak for link, skal tjekke hans website ud!

 • Preben Lyngholt Jensen

  Hej Nikolaj.

  Jeg er lidt nysgerrig på Istanbul-svømningen (som jo evt. først kan blive i 2014), men umiddelbart er jeg lidt forvirret over distancen på 6,5 km sammenholdt med resultaterne der ligger i spændet fra 46-48 minutter og frem til omkring 1½ time. De to ting synes jeg ikke helt hænger sammen, med mindre den omtalte svømning kun er for virkelige torpedoer…! 🙂 Er der ændret på distancen i forhold til de øvrige år, har jeg komplet misforstået “noget” – eller svømmer man ned ad bakke…? 😉

  Mvh
  Preben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Relateret indhold

Få bogen BEDRE gratis...

Nikolajs projekter er nævnt i

JP DR Trendsonline Femina Computer world Tv2 Fri