Projekt “Bedre Nikolaj” – 25 personers feedback

Nikolaj Astrup Madsen 05. September, 2012 2 kommentarer

Som en lille, sjov og anderledes øvelse har jeg sendt et spørgeskema til 25 mennesker, der kender mig på forskellige måder. Personerne som fik spørgeskemaet var venner, familie, kollegaer, træner, tidligere chefer og andre bekendte, hvis mening er vigtig for mig.

Selvfølgelig kan man tage en face-to-face snak, men ved at gøre det anonymt og sende det til folk som kender mig fra forskellige steder i livet(arbejde, privat, sport etc) håbede jeg på at få ærlig og uddybende feedback, så jeg kunne blive klogere – Og det blev jeg.

25 personer holdning til mig

Her er resultat af min lille undersøgelse og nogle af de ord jeg fik med på vej: 

1. Sæt et par ord på mig

Det ord som blev nævnt flest gange var: Ambitiøs
Andre ord: målrettet, inspirerende, skør, kan spise hvad som helst, idérig, interesseret, engageret, motivator, utålmodig, talentfuld (den havde jeg ikke set komme), glad (åbenlyst en person der ikke har mødt mig en morgen).

2. Nævn et par ting jeg kan blive bedre til. 

Leve i nuet, fokuserer for meget på næste step, du virker lidt søgende, væbne dig med tålmodighed, tage det lidt med ro, lov mindre og hold det, slappe af, sæt dig i andres sted, at tage i mod kritik, at holde fokus i dit arbejdsliv, fokus på egne præstationer, vær tålmodig, barbering (!)

3. Hvordan er sammenhængen mellem det jeg fortæller og det jeg gør (practice as you preach)

25 personers mening om mig

4. Hvad tror du jeg laver om 10 år?

Der blev blandt andet sagt følgende:

5. Holder jeg hvad jeg lover? 

25 personers fedback

6. Hvor god er jeg til at lytte til og forstå andre? 

Holder jeg hvad jeg lover?

7. Hvordan er jeg socialt? 
8. Er jeg fokuseret eller forvirret?

Fokuseret eller forvirret

9. Nu hvor du har tænkt lidt mere på mig, hvad synes du så yderligere jeg kan gøre for at forbedre mig?
10. Hvor god er jeg til at prioritere de forskellige ting i mit liv? 

Prioritering

Min (ydmyge) konklusion 

Når jeg vælger at bede om feedback på denne måde, er det selvfølgelig fordi, at jeg ved der er ting som kan forbedres. Jeg må indrømme at jeg var ret nervøs hver gang jeg skulle ind og læse et nyt svar – Det kan jo godt være hårdt at få kritik. Men for noget tid siden lærte jeg at “kritik ikke handler om hvad man er dårlig til, men hvor man har forbedringspotentiale”.

Det lange seje træk
Jeg er flyvsk og har gange i mange projekter. Sådan er jeg nok bare, og det ser jeg som en styrke. Den tålmodighed og det at tage et langt sejt træk har jeg lært gennem at dyrke sport – Det skal jeg blive meget, meget bedre til også at praktisere i andre dele af mit liv, herunder hovedsageligt mit arbejde. Jeg tror forudsætningen for dette er at arbejde med noget, som man brænder for.

Om at holde hvad man lover
Jeg ved – og blev bekræftet i – at jeg har gang i mange forskellige projekter. Til tider har jeg kunne fange mig midt i samtale, hvor mine tanker er på alle mulige (og umulige projekter). Jeg skal blive bedre til at sige nej til ting, og afslutte de opgaver jeg sætter mig for 100%.

Hvad med sporten?
Jeg har offentliggjort til venner, bekendte og endda her på siden at mine mål omkring sport er meget store. Desværre var der ikke mange som så mig dyrke sport på elite-niveau i fremtiden, og det sætter tanker i gang. Enten er det fordi jeg ikke har været god nok til at kommunikere min mål ud, eller også tror folk ikke på projektet. Uanset hvad er det min opgave at kommunikere og overbevise. Skal jeg nå mine mål, kræver det forståelse og opbakning, så her er der noget at arbejde med.

Jeg har bestemt ikke tænkt færdig over de mange svar. Jeg er allerede blevet meget klogere, og går næsten dagligt igennem svarene for at blive påmindet dem. Denne øvelse tager ganske kort tid, men i mine øjne er det enormt værdifuldt.

Lidt praktisk

Kort om manden bag

Nikolaj Astrup Madsen
Tak fordi du læser med! Jeg er en ung iværksætter, løber og selvudnævnt forfatter. Her på siden skriver om jeg mine erfaringer og oplevelser på vej mod mine mål som iværksætter og i livet. Jeg er interesseret i hvordan mennesker bliver gladere og får mere ud af livet. Jeg har skrevet bogen BEDRE og driver til daglig rejseprojektet Refuga.

KOMMENTARER

  • Fedt indlæg, Nikolaj. At turde spørge sine nærmeste om den slags feedback kræver sin mand ! “Samme kæreste, samme Nikolaj, nye eventyr, nye steder” er godt skrevet. Må komme fra een, der holder af dig som du er, og som tror på, at du kommer til at sparke r** i fremtiden 🙂 Flotte ord.

    • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

      Tak for kommentaren Peter. Det var utrolig lærerigt, og faktisk en fed øvelse synes jeg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Relateret indhold

Få bogen BEDRE gratis...

Nikolajs projekter er nævnt i

JP DR Trendsonline Femina Computer world Tv2 Fri