Jeg er klar til et nyt iværksættereventyr

Nikolaj Astrup Madsen 24. July, 2013 21 kommentarer

For omkring 8 år siden startede jeg mit første firma, og jeg har på den ene eller anden måde drevet virksomhed nonstop siden da. Jeg har arbejdet alene, med partnere, haft et par ansatte, tabt penge (en del) og tjent penge. Jeg elsker iværksætterverdenen fordi den er fyldt med mennesker som kan og vil, og fordi mulighederne er så store. At være iværksætter / selvstændig har for mig både til tider været hårdt og frustrerende, men jeg har også opdaget at det er vejen at gå hvis man vil skabe noget. I 99% af etablerede virksomheder går tingene simpelthen bare for langsomt.

For mig har det at være selvstændig aldrig været en dans på roser, men det er her jeg har lært absolut mest på kortest tid. Ingen bøger, uddannelse eller lønmodtagerjobs jeg har været igennem har kunne konkurrere med den læringskurve der har været som iværksætter.

Derfor er jeg nu klar et nyt iværksættereventyr. I foråret 2012 sagde jeg mit gode job op hos fantastiske CoolStuff i Sverige, for at flytte til Kina med min kæreste og forsøge at leve af at være selvstændig igen. Efter et lille år i Kina, hvor det er lykkes at leve af konsulentopgaver og søsætte lønsomme projekter som min bog BEDRE og iværksættercampen Workaway, var det min plan at jeg ville bruge sommeren 2013 på at finde et projekt som jeg kunne gå all-in på, og det er nu en realitet.

Iværksættereventyr

Et anderledes setup 

I vinters kom jeg til at snakke med en gammel klassekammerat fra folkeskolen. Vi var faktisk venner før vi startede i skole, da vi boede i samme kvarter. Han skiftede skole i 6-7. klasse, og siden da har jeg faktisk ikke snakket med ham. Vi var selvfølgelig venner på Facebook, og da vi begge havde lavet forskellige iværksætterprojekter, kom vi til at snakke om det. Da jeg var hjemme fra Kina i vinters mødtes vi til en iværksættersnak, og det viste sig hurtigt at vi havde nogle af de samme tanker, og fundamentet til at teame op var der. Siden har vi arbejdet på forskellige småprojekter sammen og ledt efter en idé eller projekt vi kunne gå 100% ind i sammen.

En af de ideer vi havde præsenterede vi for en erfaren iværksætterduo. Ideen var de ikke vild med, men det endte med at vi lavede en aftale med dem omkring en anden idé. Derfor er det et lidt anderledes setup, hvor vi er to (forholdsvist) unge iværksættere, som skal drive det her projekt, og så har vi to erfarne iværksættere med som partnere til sparring, spark i røven osv.

Det er din tid nuDet rigtig, rigtig fede ved det her setup, kan i mine øjne forklares med den her lille model fra BEDRE. I alle processer er der gode ting og dårlige ting, gode tider og dårlige tider. Det møder man også når man starter en virksomhed, og mange virksomheder knækker når de er i en kortvarig bølgedal. Med det her setup har vi nogle MEGET erfarne folk med, som kan sparke os hårdt i røven, når tingene ikke går som de skal. Med det her setup er jeg sikker på at vi er virkelig godt rustet til de bølgedale, der uundgåeligt er når man starter noget op.

Det usexede kan sagtens være pisse sexet

Når jeg ser rundt på sociale medier og de iværksættere jeg har i mit netværk, er det helt tydeligt at det at lave B2C virksomheder er det absolut mest populære. Ser man samtidig på medier som skriver om iværksættervirksomheder, så er der også fokus på virksomheder som laver lækre, innovative apps, services og produkter til forbrugere. Og det giver god mening, for det er meget nemmere at forstå, fordi vi alle er forbrugere.

Samtidig tror jeg at mange investorer kigger efter B2C virksomheder, fordi der har været så meget hype om Instagram der blev solgt for en milliard USD, Facebooks store børsnotering og Googles køb af Youtube for over halvanden millard USD. De fuldstændige vanvittige summer for virksomheder som ikke tjener penge (eller har udsigt til det), forblænder totalt folk, og til tider virker det til at der er en guldfeber – alle er på jagt efter det næste kæmpe store.

Det her projekt bliver målrettet virksomheder og umiddelbart ikke det mest sexede i verden. Faktisk gravede jeg lidt i nogle tal, og fandt ud af at der bliver opkøbt langt flere B2B virksomheder end B2C, og at børsnoteringerne af B2B virksomheder er en del mere succesfulde end B2C virksomheder. Bare fordi B2B virksomheder måske ikke er oplagte mediedarlings, betyder det ikke at det skal være usexet. Så mens de andre forsøger at lave en app uden en forretningsmodel, så vil vi lave en virksomhed som reelt tjener penge.

Fortsættelse følger… 

Som du kan se på det øverste billede så er min kompagnon Mads og jeg lige flyttet ind til vores nye partnere. Vi er i den spæde opstart, og både Mads og jeg har en række andre forpligtelser og opgaver som skal afsluttes før vi virkelig giver den gas. Jeg har opsagt samarbejdet med de fleste af mine konsulentkunder, så jeg i dag har to kunder tilbage, som jeg skal leve af den kommende periode.

Jeg glæder mig til at præsentere team og projekt, når vi er nærmere et launch og har noget mere af det formelle på plads. Stay tuned!

Kort om manden bag

Nikolaj Astrup Madsen
Tak fordi du læser med! Jeg er en ung iværksætter, løber og selvudnævnt forfatter. Her på siden skriver om jeg mine erfaringer og oplevelser på vej mod mine mål som iværksætter og i livet. Jeg er interesseret i hvordan mennesker bliver gladere og får mere ud af livet. Jeg har skrevet bogen BEDRE og driver til daglig rejseprojektet Refuga.

KOMMENTARER

 • Fedt med mere info om projektet… Vil dog blive ved at plage dig på Skype, til du røber lidt mere! Good luck 🙂

 • Det lyder da bare rigtig spændende, er sikker på, det nok skal gå jer godt.

 • Mega inspirerende, fedt at se hvordan det også kan gøres! Held og lykke med det 🙂

 • Så du er ikke i Kina mere? Har du skrevet om dine oplevelser der?

  • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

   Hej Erik,

   Nej, jeg har været i København den sidste måneds tid. Der kommer helt sikkert noget om oplevelserne i Kina, når jeg har fået det hele lidt mere på afstand.

 • Hmmm, jeg har en mistanke om hvem en af de to andre kan være 😉

  https://twitter.com/thorborg/status/359696603768041474

 • Det lyder super spændende! Er netop blevet færdig med Jesper Buch’s aldeles glimrende iværksætter biografi “Kick Ass”. Hvis I bare knokler halvt så meget som han gjorde, kan det næsten ikke gå galt! Men husk nu – der også skal være tid til WorkAway Camps 🙂

  • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

   Der er altid plads til Workaway 😉

 • Lyder spændende Nikolaj. Glæder mig til at kunne læse mere om det.
  Rigtig god vind.

 • Med dig ved roret kan det jo kun blive en kommende succes der er under opstart her 🙂
  Glæder mig til at høre mere om det

 • Rasmus Nyrup

  Hej Nikolaj

  Glæder mig til at høre mere om projektet. Forresten, det med en forretningsmodel, som kan tjene penge virker som en god ide og altid en god start! 🙂

  Go get them!

 • Henrik

  Fedt Nikolaj! Stort tillykke med det – og rigtig god fornøjelse.. Bliver spændende at høre om forretningen! Bliver der tid til træning? 🙂

 • Lyder rigtig spændende, glæder mig til at høre mere – held og lykke til dig og Mads 🙂

 • Når jeg læser din blog tekst, tænker jeg at du gør 100% rigtigt. Usexet er ofte sexet i iværksætter verden!

 • Det lyder rigtigt spændene og glæder mig til at høre mere om projektet 🙂

 • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

  Tusind tak allesammen! Glæder mig til at fortælle mere.

 • Ej hvor kanon Nikolaj, du har en fed energi omkring alt du laver, så er sikker på at det nok skal blive en stor success 🙂

  Pøj pøj her fra kontoret i Jylland 😉

 • Det lyder som et meget spændende projekt og et godt setup.
  Jeg er slet ikke i tvivl om at du nok skal få succes med de ting, som du kaster dig ud i. Held og lykke med det hele Nikolaj 🙂

 • Super sejt, men selveste Thorborg 🙂
  Nu hvor der er gået lidt tid siden du skrev dit indlæg kan du så sige mere om hvad det handler om? (man bliver jo nysgerrig)

  • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

   Hejsa Philip,

   Du kan se lidt mere om projektet her: http://ateo.dk/

   🙂

   • Uh det er en svær branche du skal ind i. Især med finanskrisen sidste rædsler! Men er sikker på det nok skal blive en succes – så længe i har Amino i ryggen og alle dets medlemmer. Held og lykke 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Relateret indhold

Få bogen BEDRE gratis...

Nikolajs projekter er nævnt i

JP DR Trendsonline Femina Computer world Tv2 Fri