Mikkel DeMib om livsstilsændringer

Nikolaj Astrup Madsen 11. January, 2012 2 kommentarer

Mikkel DeMib kalder sig selv en søgenørd. Han arbejder med online marketing og har tidligere arbejdet i musikbranchen. Jeg har fulgt Mikkel nogle år på hans blog, på Amino.dk og lignende, på grund af hans faglige input.

I 2011 gik har jeg taget en uddannelse hos Mikkel i forbindelse med mit arbejde. Efter at have mødt Mikkel er jeg blevet ven med ham på Facebook, hvor Mikkel har skrevet om at han er kommet i gang med at træne. Det virkede til at Mikkel havde levet et usundt liv før, men at han havde lagt sin livsstil om og at træningen var blevet en del af hans liv. Jeg har derfor haft en lang snak i telefonen med Mikkel, der sagde ja til at jeg måtte skrive om ham på min blog.

Mikkel Demib livsstil

Lidt baggrundshistorie

Som barn var Mikkel ikke den store sportsudøver. Han kunne lide at spille musik og tage billeder, og havde aldrig en stor interesse for fx fodbold eller en anden sport. I mange år har han forbundet sport med ubehag og smerte, og det har fx givet hovedpine og andre gener.

Som voksen med stillesiddende job, enten i studiet eller foran computeren, blev livsstilen suppleret med cola, smøger og til en vis grad junkfood. Mikkel har dog altid haft en interesse for god mad, og har altid været slank af bygning, så sundhed og livsstil har ikke bekymret ham sønderligt.

Nu hvor Mikkel er blevet rigtig voksen og over 40 år, syntes han at der var begyndt at komme lidt for meget mave, og han var begyndt at frygte de livsstilssygdomme som man hører så meget om.

Om at ændre vaner uden held

Mikkel er til et vist punkt en typisk historie. Han indser at han skal ændre sin livsstil, men har i første omgang ikke succes med det. Han prøver at komme i gang med at løbe, cykle og træne i fitnesscenter. Det blev dog ikke en fast del af hans liv, og et hurtigt regnestykke fortalte at han nok havde betalt et par tusinde kroner for hver gang han besøgte fitness centeret (her tager samtalen en drejning over på forretningsmodeller, og Mikkel fortæller livligt om engelske internetleverandører – Det skærer vi dog væk her på bloggen:-).

Der var masser af undskyldninger, som langt til fitnesscenteret, dårligt vejr, travlhed og alle de klassiske, som vi nok alle kender.

Mikkel købte en kondicykel og satte den op foran et fjernsyn. Han fik trænet på den, men stoppede hurtigt igen. Det gjorde det ikke sjovere at han røg en masse og drak en masse sodavand, hvilket betød at træningen var ekstra hård.

Gennembruddet

Gennembruddet kom da Mikkel droppede smøgerne og sodavand og besluttede sig for at træne HVER dag. Det med at træne hver dag, er måske ikke noget så mange ville anbefale lige til at starte med, men det virkede.

Han skulle langsomt vænne sin krop til at træne. Ved at være konsekvent og målsat, blev træningen en del af hans liv. Efter at have trænet noget tid belønnede hans krop ham for arbejdet. Mikkel begyndte at føle større velbehag efter at have trænet, hans hvilepuls faldt utrolig meget og maxpulsen steg og han flyttede 10 kg fra maven til brystkassen.

Pludselig glædede Mikkel sig at træne og hans krop var blevet “afhængig” af det. Nu behøver Mikkel ikke at træne hver dag, men selvom der går en dag eller to uden træning, får han trænet. Det er blevet en fast del af livet.

Frygten for livsstilssygdommene var selvfølgelig en drivkraft, men belønningen til forfængeligheden er også en motivator for at blive ved.

Mikkel Demib elbil

Mikkel har en fin bil, så man forstår godt hvorfor han ikke cykler ned i Netto:-)

Hvad kan man lære af Mikkel DeMib? 

Jeg synes det er interessant at høre folks bevæggrunde for at træne og for at have en bestemt livsstil. Mikkel er et typisk tilfælde, hvor man arbejder meget og har tillagt sig nogle dårlige vaner. Alle ved at kroppen kræver bevægelse og at pulsen kommer op, og mange har dårlig samvittighed over ikke at træne. Derfor er det interessant at høre forskellige folk, hvordan de motiveres og holdes til ilden.

Mikkel har en fremgangsmåde. Måske virker den for dig, måske ikke.

Personligt tror jeg meget på at have mål, så det ikke kun er træning for træningens skyld. Mine egne mål er at blive en dygtig triatlet og drømmen om målstregen motiverer mig de dage, hvor træningen i sig selv ikke er sjov nok.

 

Kort om manden bag

Nikolaj Astrup Madsen
Tak fordi du læser med! Jeg er en ung iværksætter, løber og selvudnævnt forfatter. Her på siden skriver om jeg mine erfaringer og oplevelser på vej mod mine mål som iværksætter og i livet. Jeg er interesseret i hvordan mennesker bliver gladere og får mere ud af livet. Jeg har skrevet bogen BEDRE og driver til daglig rejseprojektet Refuga.

KOMMENTARER

 • Det er jo en spændende lille artikel om Mikkels “kamp” kender den jo alt for godt.
  Nu manngler han så at få sig et ny billede, hvor smøgen er udskiftet med det der nu betyder noget for ham.
  Mikkel er jo en kendt person i internethandels miljøet og for nogle måske lidt af en rollemodel.
  Bare en tanke.
  mvh.
  Ole

 • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

  Ja, det med smøgen må han droppe:-)

  Tak for kommentaren Ole!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Relateret indhold

Få bogen BEDRE gratis...

Nikolajs projekter er nævnt i

JP DR Trendsonline Femina Computer world Tv2 Fri