Mickel kan hvad han vil

Nikolaj Astrup Madsen 27. August, 2012 6 kommentarer

På min lille Facebookside har jeg lavet et par opdateringer om Mickel. Mickel har haft nogle hårde år som både barn og teenager. På få år gik han fra at veje 68 kg til at veje hele 132 kg. Han har været ind og ud af skoler og endda haft lidt problemer med hash.

Men Mickel har taget sagen i egen hånd, og kæmper nu for at komme tilbage. Jeg samarbejder med Mickel omkring at nå hans mål, og samtidig nå mit mål #2 i Projekt 100 (hjælp en person med at ændre livsstil og gennemføre et stort sportsligt mål).

Mickel - Man kan hvad man vil

Mickel startede hans projekt da han vejede 132 kg, og havde fået nok. Han har sat sig det mål at cykle Sjælland Rundt i juli 2013 (293 km på cykel). Det gjorde han vel og mærke på et tidspunkt, hvor han blev nødt til at cykle på mountainbike i stedet for racercykel på grund af vægten.

Jeg har stillet Mickel et par spørgsmål, som giver et indblik i hans historie:

Fortæl lidt om din barndom og ungdom

Min barndom var præget af meget turbulens. Da jeg var 9 år blev mine forældre skilt og vi flyttede fra Møn hvor jeg var født og opvokset indtil da, til Hillerød hvor jeg gik på Skanseskolen i 3 måneder. Sidenhen skiftede jeg skole over hele Sjælland og jeg har i alt gået på 7 skoler. I perioden 2000-2001 var jeg forbi fire skoler. Jeg var meget utilpasset da jeg kom op i de større klasser, da min mor valgte at at flytte endnu engang sammen med hendes kæreste til Kalundborg området og derfra blev jeg direkte smidt ud af de sidste to skoler og endte mine folkeskoledage i 8. klasse.

Indtil flytningen til Kalundborg var jeg også jævnligt udvalgt som mobbeoffer og ham som skulle bagtales, da jeg gjorde hvad jeg havde lyst til og ikke fordi andre dikterede at det var barnligt eller umodent.

Efter at være faldet nogenlunde til i Kalundbord, hvor jeg havde fået en god kæreste (som jeg stadig er sammen med i dag, bor sammen med og har en lille søn med) valgte min mor pludselig at flytte til Brøndby Strand, hvor jeg nok havde meget svært ved at se en fremtid. Jeg stak af, og boede hos min kæreste og hendes forældre, som har været gode til at hjælpe mig.

Mickel - Man kan hvad man vil

Efter at være gået fra 68 kg til 132 kg på meget få år, hvordan fik du så vendt den negative spiral?

Mine knæ og ryg begyndte at brokke sig, jeg havde svært ved at gå få kilometer uden at min krop blev overbelastet. Jeg havde ingen energi og det påvirkede også mit humør og derved også den kvalitetstid jeg gerne ville have med min søn.

Tidligere havde jeg fået trukket mig selv op fra sofaen og kontanthjælp til at være igang med et skoleforløb hvor jeg intet fravær havde og fik 12 i en kemi eksamen. Opstartet og solgt et e-projekt. Blive ansat direkte efter forløbet og ikke have en eneste sygedag siden jeg startede mit skoleforløb i 2010 til nu. Jeg blev enig med mig selv om at jeg det seneste stykke tid havde bevist overfor mig selv, at intet var umuligt, hvis jeg bare kæmpede benhårdt for at nå mine mål.

Derfor skiftede jeg bilen ud med en cykel og tog de lidt over 9 kilometer der var hver vej til fabrikken (de første 14 dage var et rent helvede og især den første kilometer, der krævede 10 minutters pause i vejkanten).

Hvordan holder du dig motiveret?

Det vigtigste igennem hele forløbet har været at jeg har sat mig et realistisk mål for hvor jeg vil hen.

Går tingene ikke som jeg ønsker sætter jeg mig et større mål og lære af mine fejl, således at jeg kommer ud med en stærkere forudsætning næste gang.

Derudover elsker jeg succes historier. Hvad enten det er indenfor sport, iværksætteri eller noget helt tredje, så findes der i mit hoved ikke noget mere inspirerende end at være vidne til folks ønske om at nå til et punkt også brænde 100% for det.

Et godt eksempel er Oscar Pistorius. Manden er amputeret fra knæet og ned på begge ben, men alligevel formåede han at kvalificere og deltage ved de Olympiske lege for få uger siden i London.

Mickel - Man kan hvad man vil

Mickel er ikke i mål, men godt på vej

Mickel knokler benhårdt for at nå sine mål. Han balancerer sit arbejde, sin kæreste, sin søn og en stor livsstilsændring – og han gør det godt.

For nogle uger siden gennemførte han hans første mål: Cykelløbet Træd Til, hvor han cyklede 65 km (det længste han nogensinde har cyklet). Vægten siger 117 kg og han har dermed tabt sig 15 kg siden maj måned.

For mig er Mickel en god inspiration – Man kan hvad man vil, også selvom man føler sig fanget i en negativ spiral. Noget af det jeg beundrer Mickel for er:

Kort om manden bag

Nikolaj Astrup Madsen
Tak fordi du læser med! Jeg er en ung iværksætter, løber og selvudnævnt forfatter. Her på siden skriver om jeg mine erfaringer og oplevelser på vej mod mine mål som iværksætter og i livet. Jeg er interesseret i hvordan mennesker bliver gladere og får mere ud af livet. Jeg har skrevet bogen BEDRE og driver til daglig rejseprojektet Refuga.

KOMMENTARER

 • Fantastisk historie! Er sikker på at Mickel nok skal nå helt i mål.

 • Det er eddersparkme’ en god fortælling, og sikke en motivation dette kan give andre unge, som har haft samme problemer. Dyb dyb respekt herfra. En fantastisk historie.

  Venlig hilsen
  Anders Helbo v/ Aarhus Innovation

 • Super fed historie Nikolaj – og respekt til dig Mickel! Det giver motivation og inspiration til os på den anden side af skærmen!

  Bedste hilsner,
  Sander

 • Respekt til Mickel for at se fremad og selv gøre noget ved problemet.
  Held og lykke med at nå dine mål!

 • Stor fan af Mickel og af Nikolaj.

  Nu er du selv en af dem man læser om for at finde inspiration, Mickel

  Tak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Relateret indhold

Få bogen BEDRE gratis...

Nikolajs projekter er nævnt i

JP DR Trendsonline Femina Computer world Tv2 Fri