Livsfilosofi, hvem er jeg og hvor vil jeg hen?

Nikolaj Astrup Madsen 04. July, 2012 2 kommentarer

I gamle dage var det nemt at arbejde med markedsføre. Mennesker var rimelig nemme at putte i kasser. De var en bestemt type. Typer blev og bliver stadig defineret efter fx hvem man stemmer på, hvor man bor og hvad man køber. Det nemt at målrette sin markedsføring mod en bestemt type, for der var egentlig ikke så mange af dem.

Nu er virkeligheden nok en anden. Hvilken kasse skal det lesbiske par, der begge er gymnasielærere, som bor på Østerbro, har adopteret et barn og bager speltbrød i weekenden, i? Jeg ved det ikke.

Selv synes jeg også det er svært at definere hvem jeg er. Der er mange ting jeg synes er spændende, og jeg involverer mig i. Nu laver jeg en ting, men jeg er ikke sikker på at det er det, jeg laver om 10 år.

Livsfilosofi

Men vi mennesker har brug for at definere hvem vi er på en eller anden måde. Konkret er det måske triatlet, iværksætter, kæreste, søn eller noget helt andet.

Men mere vigtigt bør man definere sig ud fra nogle livsfilosofier.

Livsfilosofier definerer hvem du er og hvor du er på vej hen

På tværs af forskellige jobs, hobbies, projekter bør man have nogle filosofier man sætter en ære i at leve efter. Ting man bruger i alt man gør.

I forbindelse med Projekt 100, hvor jeg sætter mig 100 konkrete mål som alle har en målstreg, har jeg tænkt meget over mål. En af de simple ting jeg har erfaret er at  målstregen er vigtig, men vejen der til er den vigtigste.

Det var fedt at gennemføre en Ironman. Men set i bakspejlet er værdien i de ting jeg lærte undervejs, de evner jeg fik osv.

Derfor bør alle mine mål i Projekt 100 heller ikke have en målstreg. Enkelte skal være filosofier – De ting der, for mig, er vigtige at leve efter.

Min livsfilosofi…

Nogle af de værdier jeg gerne vil have folk kobler sammen med mig, og som jeg vil forsøge at leve efter er fx:

Som med mere konkrete mål, så hjælper det at skrive tingene ned. Når det er på papir bliver det konkret, man husker det og læser det igen. Derfor har jeg tilføjet en række livsfilosofier til Projekt 100 – læs dem her!

Hvilke livsfilosofier lever du efter? Kommenter gerne med eksempler, tips og gode historier. 

 

Kort om manden bag

Nikolaj Astrup Madsen
Tak fordi du læser med! Jeg er en ung iværksætter, løber og selvudnævnt forfatter. Her på siden skriver om jeg mine erfaringer og oplevelser på vej mod mine mål som iværksætter og i livet. Jeg er interesseret i hvordan mennesker bliver gladere og får mere ud af livet. Jeg har skrevet bogen BEDRE og driver til daglig rejseprojektet Refuga.

KOMMENTARER

  • […] så konkrete som muligt, men enkelte mål har ikke en målstreg. Disse mål kan beskrives som en livsfilosofi. Værdier jeg forsøger at leve efter. At jeg har dem med i Projekt 100, gør at jeg minder mig […]

  • Hej Nikolaj,

    Det skulle være at følge sin passion. Når man endelig har fundet 100% hvad man har passion for, er der rigtig mange ting der løser sig af sig selv. For mig er det eksempelvis vigtigt at job og passion hænger sammen, det gør at man ikke skal tænke på arbejdstider, løn, naboen med mere…

    /Michael

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Relateret indhold

Få bogen BEDRE gratis...

Nikolajs projekter er nævnt i

JP DR Trendsonline Femina Computer world Tv2 Fri