Jeg vælger triathlon til

Nikolaj Astrup Madsen 22. January, 2012 3 kommentarer

Livet er en underlig størrelse. Der bliver brugt uanede kræfter på at tænke over hvad man egentlig vil med sit liv, men ofte er de afgørende ting tilfældigheder. Man får pludselig en mulighed og vælger at gå den vej. Et godt eksempel er den studerende der kommer ind på sin anden prioritet og pludselig er på vej et helt nyt sted hen.

Jeg må indrømme at hvis jeg for nogle år siden havde fået at vide hvor jeg ville være nu, hvad jeg ville lave og hvordan jeg havde nået tingene, så havde jeg været ret glad for det. Jeg er glad og tilfreds med den udvikling jeg har haft de seneste år, men jeg er langt fra tilfredsstillet. Men der er også nogle ting der ikke fungerer ordentligt. Der er nogle ting jeg skal ændre og nogle valg jeg skal tage, for at gå den – for mig – rette vej.

Det går jo meget godt

Jeg tror, at mange tænker at det hele jo går meget godt, så hvorfor egentlig ændre noget? Selvom tingene på papiret ser godt ud, så kan det godt være at fornemmelsen i maven ikke er den helt samme.

Alt for længe har jeg gået og været irriteret over ikke at være tilfreds, når tingene egentlig går godt. Men jeg tror på at man må følge stemmen inderst inde, og så vælge sin egen vej.

På den baggrund er jeg inde i en fase, hvor jeg skal mande mig op og tage nogle beslutninger.

Når noget føles rigtigt

Det er en kunst at vælge vej i livet, både at vælge fra og til. Jeg tror især at mange har svært ved at vælge fra pga tryghed, hvad ens omgivelser vil sige osv. Men hvad med at vælge til? Når noget føles rigtigt, skal man kunne vælge det til, selvom det ikke “giver umiddelbar mening” ift økonomi, status og andre ting.

Jeg er ikke noget naturtalent indenfor triathlon, men det føles rigtigt. Derfor vil jeg prioritere det og arbejde stenhårdt på at nå mine mål. Set udefra vil man måske sige at triathlon er min hobby, men sådan fungerer det ikke.

Jeg vælger triathlon til, og gør det til en større del af mit liv. Jeg lærte at svømme for et år siden, men hvem siger at jeg ikke kan blive professionel?

 

Kort om manden bag

Nikolaj Astrup Madsen
Tak fordi du læser med! Jeg er en ung iværksætter, løber og selvudnævnt forfatter. Her på siden skriver om jeg mine erfaringer og oplevelser på vej mod mine mål som iværksætter og i livet. Jeg er interesseret i hvordan mennesker bliver gladere og får mere ud af livet. Jeg har skrevet bogen BEDRE og driver til daglig rejseprojektet Refuga.

KOMMENTARER

 • Torben Tronborg

  Hej Nicolaj

  Jeg er fuldstændig enig med dig.

  Igennem det sidste lille års tid har jeg personligt været igennem en større livsstils-ændring, og er godt på vej i mod der jeg gerne vil være, men rejsen er lang og det er ikke altid nemt. Når det så er sagt, har jeg også mål i forhold til træning, og som du ved, er første mål et 50 km. terrænløb i Stockholm til april. Planen er at det kun er starten, mit mål er at begynde at dyrke langdistance løb meget mere i fremtiden. Set i forhold til mine 32 år (snart 33), kigger jeg også tilbage engang imellem og tænker … burde du ikke have gjort noget mere ved sporten eller burde du ikke at have valgt anderledes nogle gange, den tanke kender alle vel til 🙂

  Lige nu er jeg godt på vej med min træning, jeg taber mig og kommer i bedre og bedre form osv., alt samme super fedt. En ande og meget væsentlig faktor er, at jeg kan mærke at jeg er blevet meget mere positiv, jeg har fået tonsvis af energi og er blevet langt bedre til at vælge til og fra i forhold til hvad jeg vil i og med mit liv. Det der fanger min interesse vælger jeg til, og det der ikke gør, vælger jeg fra. Egentlig lyder det meget simpelt, det er dog ikke altid tilfældet. Det handler om at tage nogle valg og bruge den tid man har optimalt, hvad enten vi taler om familie, venner, træning osv. Et godt eksempel, før hen tog jeg mig selv i at kunne se den samme film flere gange over en årrække, men hvorfor dog? Brug dog i stedet tiden med familien, kæresten, en god bog, en frisk løbetur osv.

  Livet handler om at vælge til og fra, men frem for alt også at leve i nuet. Man kan ikke altid vælge rigtigt, men det er også det der er med til at udvikle os som mennesker.

  Man lærer af sine fejl 🙂

  Tak for et godt indlæg!

  Torben Tronborg

 • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

  Tak for din kommentar Torben. Jeg har jo læst lidt på din blog også, og som jeg også har skrevet der, så er det spændende at høre lidt mere om din baggrund.

  Jeg tror rigtig mange er og har været i samme situation som du var. De færreste gør dog noget ved det. At du så lige satser på ultraløb er ekstra godt klaret i mine øjne.

  Den udvikling du beskriver med at blive mere positiv, få mere energi og være mere afklaret med hvad man vil og ikke vil – kan jeg 100% nikke genkendende til. It’s simple, but diffult:-)

  Man kan altid kigge tilbage på hvad man ikke nåede og bruge det som en motivator til at nå de ting du vil.

  Jeg glæder mig til at følge dig frem mod dit mål, både løbet i Stockholm, men også fremover.

  Train hard – eat cake!

 • Torben Tronborg

  Jeg kan kun sige i lige måde 🙂

  Lance Armstrong er 40 år, og han er lige startet som Triatlet, vi har masser af gode år forude :o)

  Torben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Relateret indhold

Få bogen BEDRE gratis...

Nikolajs projekter er nævnt i

JP DR Trendsonline Femina Computer world Tv2 Fri