terryfox (1)

I dag løb jeg for Terry Fox

Nikolaj Astrup Madsen 12. April, 2013 3 kommentarer

D. 12 april 1980 startede canadieren Terry Fox et vanvittigt projekt – At løbe på tværs af Canada. 3 år før havde han fået diagstoniceret kræft, som resulterede i at han fik amputeret sit ene ben. Da han lå i sin sygeseng hørte han om en amerikaner som havde løbet en marathon med kun et ben, og han fik en idé. Han ville løbe på tværs af Canada for at skabe opmærksomhed og samle penge ind til kræftforskning – Marathon of hope!

D. 12. april 1980 begav han sig ud på hans vanvittige tur, med en ven i en bil som kørte bag ham. I starten var ingen interesseret i ham og mange gange var han faretruende tæt på at blive kørt ned. Men langsomt begyndte ordet at sprede sig, og det endte med en fuldstændig vanvittig opmærksomhed i medierne og i de byer han kom til.

Terry Fox var d. 12. april 1980 22 år gammel.

Ullykkeligvis blev Terry syg undervejs, og det vidste sig at han ikke var helbredt for kræft, men at den havde spredt sig. Han stoppede – efter at have løbet syg – efter 143 dage, hvor han i gennemsnit havde løbet et marathon om dagen og ikke mindst samlet 1,7 millioner ind til kræftforskning.

Terry Fox døde kun 23 år gammel.

Jeg har selv mistet flere familiemedlemmer til cancer. Da jeg første gang så en jeg holdte af helt afkræftet af sygdom og kemo, besluttede jeg mig for at få det meste ud af livet. At være aktiv og nå så langt jeg kan, mens jeg kan.

I dag, 32 år efter han startede Marathon of Hope, blev jeg mindet om hvorfor jeg dyrker sport.

I dag løb jeg for Terry Fox.

Læs mere om Terry Fox på Wikipedia.

Se også den fantastiske dokumentar In to the Wind – Findes på Netflix.

Kort om manden bag

Nikolaj Astrup Madsen
Tak fordi du læser med! Jeg er en ung iværksætter, løber og selvudnævnt forfatter. Her på siden skriver om jeg mine erfaringer og oplevelser på vej mod mine mål som iværksætter og i livet. Jeg er interesseret i hvordan mennesker bliver gladere og får mere ud af livet. Jeg har skrevet bogen BEDRE og driver til daglig rejseprojektet Refuga.

KOMMENTARER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Relateret indhold

Få bogen BEDRE gratis...

Nikolajs projekter er nævnt i

JP DR Trendsonline Femina Computer world Tv2 Fri