Hvordan får jeg et liv i balance?

Nikolaj Astrup Madsen 03. September, 2011 0 kommentarer

For mig betyder det at have et liv i balance flere ting. Der er desværre ikke en decideret opskrift, og jeg har på ingen måde selv et liv som er 100% i balance, men det er noget jeg tænker over og arbejder med. Fire af de ting jeg altid vender tilbage til er:

Sådan bliver du tilfreds med dit arbejdeDet er meget forskelligt fra person til person, hvad der skal til at få et liv i balance. Nogens arbejde er deres liv, andre lever når de har fri. Jeg tror mange, inklusiv mig selv, kæmper med balancen mellem arbejde og fritid.

For mig er det hverken fritid, arbejde eller drømme der gør mig glad, men en kombination.

Element 1: Ha’ det sjovt

Det er ikke altid sjovt at gå på arbejde, men i det store billede skal både ens arbejde og andre elementer i ens liv være sjovt. Forsøg at stop op nogle gange og tænk tilbage over den sidste uge, måned eller år – har det været sjovt og tilfredsstillende eller ville du lave noget om?

Det er en svær øvelse, specielt hvis man finder ud af at man ikke er hvor man gerne vil være.

Element 2: Vær stolt

For mig er det vigtigt at være stolt over det jeg laver. Jeg behøver ikke at redde børn eller være multimillionær for at være stolt, mindre kan gøre det. Det kan både være det at skabe noget, det at folk ser en som en ressource, at blive den bedste eller noget helt andet – Det er ligemeget om man er rengøringsdame eller direktør, hvis man er stolt af hvad man laver.

Element 3: Få respekt

Det er ikke nok for mig at være stolt af de ting jeg laver, hvis andre ikke respekterer dem. Mange siger at de er ligeglade hvad andre mener, men det tror jeg simpelthen ikke på.

Mange jeg har snakket med om at gennemføre fx en marathon eller en Ironman, fortæller at de gør det “fordi de kan”, fordi det er en udfordring osv. Det tror jeg gerne på, men en væsentlig faktor er også at få respekt fra andre. At andre anerkender en præstation, en karriere eller lignende er en væsentlig faktor i min motivation.

Element 4: Ha’ store mål

At drømme og arbejde frem mod store mål, tror jeg er en væsentlig faktor for at få succes. Ens mål behøver ikke at være helt konkrete og klart definerede, men mål og drømme gør at man arbejder frem mod noget og dermed udvikler sig. Drømme og at man kan se og mærke at man udvikler sig er noget man bør have i sin hverdag:-)

4 elementer uden at gå på kompromis

Min egen teori er at hvis man arbejder med disse fire elementer og ikke går på kompromis, har man en god chance for at få balance i livet. En fornemmelse af at man er hvor man vil være, er på rette vej og tilfreds. De fire elementer skal ikke implementeres i dit i arbejde, men i dit liv. De gælder altså både dit arbejde, din fritid, familie og hvad der ellers er facetter i dit liv.

Jeg er der ikke endnu, men jeg siger til hvis jeg finder en opskrift!

Kort om manden bag

Nikolaj Astrup Madsen
Tak fordi du læser med! Jeg er en ung iværksætter, løber og selvudnævnt forfatter. Her på siden skriver om jeg mine erfaringer og oplevelser på vej mod mine mål som iværksætter og i livet. Jeg er interesseret i hvordan mennesker bliver gladere og får mere ud af livet. Jeg har skrevet bogen BEDRE og driver til daglig rejseprojektet Refuga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Relateret indhold

Få bogen BEDRE gratis...

Nikolajs projekter er nævnt i

JP DR Trendsonline Femina Computer world Tv2 Fri