1012114_10151673468988770_1991442622_n

Hvad kan man nå på et år?

Nikolaj Astrup Madsen 15. November, 2013 16 kommentarer

Der er ikke meget der er sikkert i livet, udover at det har en ende. Hvorfor er der så mange af os, som ikke får særlig meget ud af livet? Hvordan får man det meste ud af de dage, uger, måneder og år man har?

Jeg tror på at en af de absolut vigtigste ting er, at man selv tager styring. At man erkender at den eneste som kan sikre at du får mest muligt ud af livet er dig selv. Du skal bare beslutte det.

Hvis Michael kan, så kan du fandme også…

For lidt over et år siden havde Michael ikke noget job. Han havde ikke nogen uddannelse (ikke engang færdiggjort folkeskole, han havde gæld (og vi taler ikke om de der pussenusse forbrugslån bankerne giver her), en masse lort i bagagen (hash misbrug, offer for et seksuelt overgreb – læs hele hans historie her). Overordnet set lignede det ikke den mest lyse fremtid.

Men Michael besluttede sig for at få vende tingene – Selv! At få det maksimale ud af livet. Ikke når han gik på pension eller vandt i Lotto. I dag, lige nu.

Et år efter er Michael kommet her til:

Hvad gjorde han, som vi andre kan lære af?

Den gennemsnitlige danske mand lever i 77,3 år. Det vil sige at jeg har 18.188 dage tilbage. Dem skal jeg have det maksimale ud af.

Tak til Michael Roscoe for at lade mig dele hans historie her på siden.

Kort om manden bag

Nikolaj Astrup Madsen
Tak fordi du læser med! Jeg er en ung iværksætter, løber og selvudnævnt forfatter. Her på siden skriver om jeg mine erfaringer og oplevelser på vej mod mine mål som iværksætter og i livet. Jeg er interesseret i hvordan mennesker bliver gladere og får mere ud af livet. Jeg har skrevet bogen BEDRE og driver til daglig rejseprojektet Refuga.

KOMMENTARER

 • Nu kender du mig jo ikke.
  Derfor ved du heller ikke, om jeg fandeme også kan eller ikke kan, og om jeg overhovedet vil – og i givet fald hvornår. 😉
  Pointen deri er: Nej, alle kan ikke alt. Det er dejligt, når folk lykkes og bryder deres egne grænser, men det er også lidt træls, når det bliver et tidens mantra og en skjult bebrejdelse mod den minoritet, som fandeme ikke kan et eller andet – permanent eller midlertidigt.

  • Hej Louise.

   De mennesker, der ikke kan, skyldes typer som dig.

   Typer, der fortæller dem, at de ikke kan!

   God weekend!

  • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

   Hej Julie,

   Tak for din kommentar. Hver gang jeg har skrevet lignende indlæg, får jeg respons som din. Selvfølgelig har vi hver især nogle begrænsinger. Fx fik jeg en del feedback af en ung kvinde som sidder i kørestol, fordi hun har muskelsvind. Hun sagde at hun følte sig stødt over at jeg sagde “Man kan hvad man vil”, for hun kunne ikke rejse sig op og gå, selvom hun gerne ville.

   Men det er heller ikke det jeg mener med det. Det jeg prøver at sige er at meget mere er muligt end vi lige tror er muligt. Alle, inkl. jeg selv, kan opnå meget mere end vi opnår. Det er jo ikke et krav – du bestemmer jo helt selv – men det er muligt.

 • Martin

  @Louise
  Nej vi kender dig ikke, men du kender jo heller ikke Nikolaj og/eller Michael tænker jeg? Derfor kan du heller ikke konkludere hvad de mener mellem linjerne – om noget overhovedet. Synes den er skarp, når du på den måde beskylder dem for at mene at ALLE, uden undtagelse, kan gøre præcist hvad de vil.

  Så måske er det ikke tidens mantra, men måske et udtryk for hvad nogle af os tværtimod mener er tidens mantra: At man kræver mere og mere og vil yde mindre og mindre og i stedet bare læner sig tilbage. Men når der skrives “man” betyder det ikke dig hvis du af den eller anden grund ikke kan.

  Jeg vil dog også vove den påstand, at alle kan, blot på deres eget niveau. Ikke alle behøver tabe 50 kg, køre Sjælland Rundt osv osv. Alt det handler om er, at du/man/whoever tager udgangspunkt i det liv DU har og hvad du kan gøre. Jeg vil ikke påstå at der INGEN grænser er, men jeg vil påstå at grænsen kan trækkes enormt langt.

  Tag et kig på http://www.arnesunivers.dk/ – der vil du se, at grænsen kan trækkes meget langt 🙂

  • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

   Hej Martin,

   Helt enig. Og det er en vigtig pointe. Man behøver jo ikke at gøre noget, med mindre man virkelig vil. Men at lade være med at gøre det fordi det “ikke er muligt” er i 99,9% af tilfældene en løgn.

 • Først og fremmest en stor thumbs up til Michael.

  Til Louise.

  Jeg tror på alle kan, men ikke alle vil det nok. Nogen skal skubbes helt derud hvor der simpelthen ikke er andet tilbage end at kigge sig selv dybt i øjnene. Jeg taler af erfaring. 🙂

 • Jo Louise ALLE kan, men ikke alle vil – og du hører helt sikkert til sidste katagori. Du har besluttet dig for, at du er et offer.

  Læs dog hvad det var manden kom fra – og hvad han gjorde der. Mindre kan også gøre det. Du kunne til en start beslutte dig for, at stå op kl 06:00 hver morgen – tage et bad – kigge dig i spejlet og sige “Fuck du er lækker – nu skal vi sparke røv”.

  Hvad der herefter skal ske i dit dagsprogram, kan du så stille og roligt bygge på – så vil du se, at se du kan et eller andet

  Godt liv til dig.

  mvh stig

 • Jeanette

  Jeg tror på, at der er vej….hvor der er vilje og fighterånd…..men jeg tror også at vil nogle gange har visse begrænsninger….. Jeg ville for eksempel ikke have mulighed for at sove på kontoret…. eller lægge så meget tid i træning til et længere cykelløb… Michael har sandsynligvis ikke barn og familie… men det har jeg…. en reel forpligtelse ….som gør at jeg bliver begrænset. Jeg har selv udrettet meget på det forgangne år…har startet selvstændig virksomhed…. og har virkelig lært at man selv må knokle og gøre alt hvad man kan for at komme ud over scenekanten….. men har også lært, at man indimellem må tage en time-out…..for ellers holder JEG ikke til det liv. Så jeg er delvist enig med Louise…. Vi må hver især kæmpe på vores niveau…. Så vl også når at nyde ” turen” undervejs…..hvis ikke vil gør det, giver det jo ikke mening….medmindre man kun går op i status og penge……

  • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

   Hej Jeanette,

   Som Halfdan nævner, så har Michael en kæreste og et lille barn, som han på trods af hans unge alder, sørger godt for. Men igen er det jo et spørgsmål om temperament og lyst. Ingen siger at du nødvendigvis skal cykle Sjælland Rundt – det bestemmer du gudskelov 100% selv. Der er bare ingen grund til at sige at det ikke er muligt fordi du har børn.

 • Hej Jeanette

  Michael har både en kæreste og et lille barn.

  Der er kun de undskyldninger, du selv finder på. 😉

  /Halfdan

 • Til Michael

  Først og fremmest: Stor cadout, virkelig sejt!

  Når det så er sagt: Hvordan har du nogensinde båret dig ad med at cykle 300 km i joggingbukser og kondisko? Det er lige før, at jeg synes, at dét er en større præstation end det fede job du har fået 😀

 • Dejligt inspirerende indlæg Nikolaj, og stor kudos til Michael!

  Han beviser flot, som Halfdan siger, at der kun findes de undskyldninger man selv finder på (:

 • Jeg har den dybeste respekt for Michael. Sjældent har jeg oplevet så meget overskud. Rigtigt godt gået!

  Han har alt hvad der skal til for at blive en fantastisk iværksætter en dag, som hans konkurrenter kun kan frygte. 🙂

  • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

   Vi krydser fingre for at det hverken bliver en Ateo eller Agera konkurrent 🙂

 • Edermame godt gået 🙂 Det er altid inspirerende med denne type beretninger, hvor det rent faktisk lykkes at holde fast i drømmen om at ændre sin verdenssituation. Jeg håber, at det kan inspirere mange flere.

 • Det er godt nok super godt gået. 300 km på en cykel er helt vildt langt. 50.000 kr. til julemærkehjemmet. Det må jeg tage hatten af for. Flot 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Relateret indhold

Få bogen BEDRE gratis...

Nikolajs projekter er nævnt i

JP DR Trendsonline Femina Computer world Tv2 Fri