Fornyet energi som iværksætter

Nikolaj Astrup Madsen 04. February, 2012 4 kommentarer

Jeg startede mit første lille firma som 18-årig, og har siden da haft gang i en masse projekter. 2-3 år som fuldtidsiværksætter og resten har været ved siden af studie eller job.

I lang tid har jeg været frustreret over mit liv som iværksætter, fordi jeg ikke vidste hvad jeg ville. Jeg tror mange iværksættere kan nikke genkendende til at man altid skal have gang i et projekt, man ikke kan få ud af hovedet og arbejder på hele tiden. Når man ikke har det er det frustrerende, og en negativ spiral. Det er det i hvert fald for mig.

Fornyet energi som iværksætter

Det er dog vendt og jeg har fået fornyet energi som iværksætter. Det har været helt ubevidst, men jeg kan se hvorfor jeg har fået ny energi. Her er et par af grundene:

Fuck den gyldne idé

De iværksættere der hyldes er dem der opfinder noget genialt eller vender op og ned på en branche eller noget helt andet. Helt ærligt, mindre kan gøre det. Iværksætteri handler om at have et produkt, som andre vil betale for.

Mange af de unge iværksættere jeg møder og har læst om tænker på at deres forretningside skal være indenfor social, noget der bliver viralt, noget med en million brugere osv. I mine øjne har jeg først fået succes, da jeg erkendte at mindre kan gøre det.

Uafhængighed er ultravigtigt

Det jeg virkelig nyder ved iværksætteri er at være uafhængig. At have forretningspartnere kan være super værdifuldt, men også en belastning. Det går mig meget bedre efter at jeg selv bestemmer alt, og går min egen vej.

At være uafhængig gør at jeg kan lave fuldstændig det jeg vil, og lave det jeg kan lide. Og det tror jeg er nøglen til succes.

Dont tell it – freaking show it

Jeg lever af at markedsføre produkter og virksomheder online, men min succes kom først da jeg ikke havde et website, og kun fik kunder gennem anbefalinger og netværk. Det er selvfølgelig sat lidt på spidsen, men siden mit fokus gik fra at skaffe kunder til udelukkende at skabe værdi og koncentrere mig om de projekter jeg allerede havde, har jeg fået bedre kunder og tjent flere penge.

Hellere få kunder

Jeg har tidligere haft over 60 kunder som jeg leverede ydelser for på samme tid, nu har jeg tre. Tre kunder lyder ikke af meget, men det er de rette kunder. Kunder der ikke er kunder, men partnere.

Selvfølgelig er tre kunder ikke nok, hvis man vil vokse og ansætte folk, men jeg kan konstatere at jeg næsten tjener mere nu. Desuden bruger jeg mere tid på at levere end på at administrere. Jo mindre tid der bruges på administration, des højere livskvalitet.

 

 

 

Kort om manden bag

Nikolaj Astrup Madsen
Tak fordi du læser med! Jeg er en ung iværksætter, løber og selvudnævnt forfatter. Her på siden skriver om jeg mine erfaringer og oplevelser på vej mod mine mål som iværksætter og i livet. Jeg er interesseret i hvordan mennesker bliver gladere og får mere ud af livet. Jeg har skrevet bogen BEDRE og driver til daglig rejseprojektet Refuga.

KOMMENTARER

 • Kloge ord! Sjovt nok er det noget jeg selv har spekuleret meget i, fordi jeg har det på samme måde.
  En klog person sagde til mig, at det var et tegn på at jeg var ved at blive voksen.

  Min gamle drøm var også millionen. I dag, er jeg 22 år, og har bil, rækkehus, tøj på kroppen og mad på bordet – 100% finansieret af min virksomhed.
  Bilen er ikke en Ferrari, men jeg er godt tilfreds alligevel, og mine mål har nu ændret sig – eller rettere, prioriteringen i disse mål. Millionen kan vente, men der er oplevelser og muligheder mens man er ung, som ikke kommer igen. Her tænker jeg specielt på det fysiske potentiale og muligheder.

  /Thomas

 • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

  Tak for din kommentar Thomas! Og rart at vide jeg ikke er den eneste.

  Selvom man er ambitiøs og har store drømme, er det også vigtigt at være stolt over det man når og tilfreds – men ikke tilfredsstillet.
  Det lyder da bestemt til at du har haft en god portion succes. 22 år og kunne finansiere bil og hus finansieret af egen virksomhed – Det er altså godt klaret!

  Lur mig om bilen ikke bliver en Ferrari en dag:-)

  Hvilken virksomhed driver du?

  • Jo tak :=).

   Er temmelig uoriginal i øjeblikket, og driver en række sites & communities. Her arbejder jeg specifikt med SEM.
   Solgte en mere spændende en af slagsens sidste år, som importerede barudstyr/sprut og solgte til diskoteker og private.
   Men er nu glad for ikke at være afhængig af et lager – det er så dejligt frit det andet ;).

   Lige pt. bliver der dog ikke arbejdet så meget, da jeg fokuserer meget på styrketræning/løbetræning. Også derfor jeg synes din blog er super spændende – grundet dit triathlon, hvilket er super fedt!

   /Thomas

 • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

  Spændende at høre lidt mere Thomas – Virkelig godt klaret!

  Desuden tak for ordene:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Relateret indhold

Få bogen BEDRE gratis...

Nikolajs projekter er nævnt i

JP DR Trendsonline Femina Computer world Tv2 Fri