Manglende motivation – Brug GSD-metoden

Nikolaj Astrup Madsen 23. March, 2012 9 kommentarer

Jeg må nok indrømme at jeg i bund og grund er doven. Men samtidig er jeg ambitiøs. To ting der ikke altid går godt i spænd. Jeg har mit arbejde, et lille firma, min sport og et HD-studie som jeg forsøger at balancere. 90% af tiden gør jeg ting af lyst. Det er ikke svært at tage ud at træne eller gå på arbejde hvis man har lysten til det.

Til tider kan man miste motivationen. I forbindelse med træning sker det ofte for mig, hvis jeg har haft en lang arbejdsdag, hvor jeg skal træne om aften. Man er træt efter dagens arbejde, man kan måske mærke gårsdagens træning eller føler at det er svært at nå det hele. I disse situationer begynder jeg ofte at argumentere og forsøge at overbevise mig selv om at droppe, udskyde eller skrue ned for træningen – selvom jeg er i stand til, og bør gennemføre den.

GSD står for:

Getting Shit Done er en metode, en mental tilstand eller tankegang, som man kan bruge når lysten ikke er nok. Når de opgaver jeg har foran mig ikke kan blive løst lystbetonet, så går jeg i GSD-mode. Det betyder:

Det lyder selvfølgelig nemt, men det er svært at praktisere. Det handler om at have et gear, som man kan gå I når man tvivler. Hvis du begynder at stille dig selv spørgsmål og forsøger at overbevise dig selv lade være, så vælg at gå i GSD-mode. At du aktivt vælger at gå ind i en anden tilstand betyder alt – og får dig i mål.

 

Kort om manden bag

Nikolaj Astrup Madsen
Tak fordi du læser med! Jeg er en ung iværksætter, løber og selvudnævnt forfatter. Her på siden skriver om jeg mine erfaringer og oplevelser på vej mod mine mål som iværksætter og i livet. Jeg er interesseret i hvordan mennesker bliver gladere og får mere ud af livet. Jeg har skrevet bogen BEDRE og driver til daglig rejseprojektet Refuga.

KOMMENTARER

 • Hej Nikolaj,

  GSD er, som du selv nævner, lettere sagt end gjort. Bruger du kun metoden, når det kniber med motivationen til træning, eller tager du den også med på arbejde? Jeg forestiller mig, at SEO, linkbuilding, produktoprettelser er nogle af de ting, du kan gøre, når du er i GSD-mode. Meeen det er vel ikke alle arbejdsopgaver, der kan klares, når hovedet er slået fra og tømt for tanker? 🙂

  Btw. – fed vinkel du har fundet på bloggen. Kombinationen af arbejde, træning og livsstil fungerer super !

 • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

  Hej Peter,

  Tak for din kommentar og ord om min blog – Sætter stor pris på at du læser med og kommenterer!

  GSD er nemlig super nemt at tale om, men vanskeligere at udøve. Jeg har tænkt lidt over hvordan jeg egentlig gør det i forhold til arbejde, efter at jeg så dit spørgsmål. Jeg forsøger først og fremmest at komme i situationer hvor mit arbejde ikke består af opgaver, hvor hovedet kan tømmes og man bare kører på autopilot. Men selvfølgelig er der nogle opgaver, hvor man tømme hovedet.

  GSD er – for mig – en tilstand, jeg kan gå i – når lysten og motivationen ikke er nok. Det behøver ikke nødvendigvis at være uden at bruge hovedet. Fx bruger jeg det på lange arbejdsdage, hvis jeg har en bunke møder. Jeg er ikke kæmpe stor fan af møder, da en stor del af dem ikke er tiden værd og da det afbryder ens andre opgaver. Før sådan en dag, som man ved bliver lidt lang og hård, går jeg aktivt i GSD-mode, og får løst de opgaver der skal løses. Her slår jeg ikke hovedet fra, men bruger stadig teorien. Giver det mening?

  Efter nærmere omtanke bruger jeg metoden i både arbejde og træning, men jeg har helt klart vanskeligere ved at bruge den i arbejde – netop fordi man ikke kan slå hovedet fra.

  Kiggede forbi din blog også – Super gode posts, bliv ved med det!

  • Hej Nikolaj,

   Tak for tilbagemeldingen – og de pæne ord om min sløje blog 🙂

   Personligt bruger jeg i disse dage GSD i forbindelse med produktoprettelser og oversættelser på Protecty.dk. Vi arbejder på at få en dansk version af vores svenske side online i løbet af kort tid, og det kræver (som du helt sikkert ved) en masse til tider surt arbejde…

   Lige nøjagtigt møder har jeg svært ved at forestille mig, at man skulle kunne køre i GSD-mode? Er helt enig med dig, når du siger, at de fleste møder er spild af tid. Derfor bør de møder, man går til, også kun være de vigtige – dem, der kræver fysisk – og ikke mindst mental tilstedeværelse.

   Mht. træning/sport er metoden / tankegangen altafgørende for succes…

   • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

    Hej Peter,

    Jeg tror at jeg bruger GSD på forskellige måder. Nogle gange handler det ikke nødvendigvis om at slå hovedet fra, som det handler om at gå i en “arbejds-tilstand”, hvor man bare få løst de opgaver der er. Giver det mening? Det er sku lidt svært at forklare på tekst:-)

 • Hej Nikolaj,

  Godt indlæg! Jeg går ofte i GSD mode når den, ligesom hos dig, står på træning lige efter arbejde. En stor del af vejen mod succes er erkendelsen er at der altid vil være opgaver som er pisse kedelig og demotiverende, men som bare skal klares. Og GSD er meget godt at have i baghovedet ved de opgaver der er knap så sjove, men som er en del af vejen mod målet. Art Williams’ “Do it” tale er meget inspirerende synes jeg: http://www.youtube.com/watch?v=b2uFH0NCMY4

 • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

  Super fedt tale – Den skal jeg helt klart bruge, når motivationen mangler! Tak for tippet! Jeg er helt enig i at de kedelige opgaver skal klares hvis man vil have succes – Det kan ikke diskuteres! Tak for dit bidrag Lasse!

 • […] gange jeg tænkte at jeg er glad for det jeg gør, og den sport jeg dyrker 3 gange tænkte jeg på GSD 1 gang tænkte jeg at jeg kunne blive en rigtig god triatlet(og den tanke forsvandt ikke) 4 lag tøj […]

 • Super fedt indlæg, Nikolaj!

  Har lige siddet og tænkt lidt, og er kommet frem til, at jeg uden at tænke over det nok går i GSD-mode i forbindelse med mit nuværende arbejde. Her er der en del små tekster, der ikke er voldsomt vigtige – de skal bare skrives.

  Det er dog fedt at have indlægget her i baghovedet (og nu rent faktisk have et begreb at forholde sig til) – også om 3 timer, når jeg har fri og skal ud at løbe.

  • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

   Hej Føns,

   Super fedt at du kan bruge det. Det er jo ultra simpelt, men nogle gange hjælper det bare at have tingene skrevet ned! Tak fordi du læser med:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Relateret indhold

Få bogen BEDRE gratis...

Nikolajs projekter er nævnt i

JP DR Trendsonline Femina Computer world Tv2 Fri