Du bestemmer selv din livsstil

Nikolaj Astrup Madsen 21. November, 2011 3 kommentarer

Jeg er meget inspireret af folk der vælger en anden type livsstil, uanset hvad det så måtte være. Folk der vælger at flytte væk fra Danmark, folk der starter virksomheder, sportsfolk – Folk der gør op med den normale hverdag, og lever som de drømmer om.

I mine øjne handler det ikke om at tjene mange penge. Det er ikke målet i sig selv. I stedet for måler man økonomien i forhold til de muligheder man vil have. Hvis ens største drøm er at lave så meget frivilligt arbejde som muligt, må man finde ud af hvor mange penge det kræver, og hvordan man nemmest tjener dem – så man kan koncentrere sig om det man virkelig vil.

Timothy Ferriss, 4-hour workweek!Mange, inklusiv mig selv, har læst boget 4-hour workweek, skrevet af Timothy Ferriss. Bogen handler om at outsource så meget som muligt, og leve fuldt ud nu, i stedet for at knokle en masse år og gå på pension og nyde livet kort tid. Bogen er ret ekstrem, men meget lærerig. Den inspirerer i hvert fald til at tænke anderledes – jeg kan kun anbefale bogen!

 

Et bedre liv i Thailand

På Twitter er jeg stødt på Dennis Kjærgaard. Dennis arbejder med online markedsføring, som mig selv, og det var først grunden til at jeg begyndte at følge ham. Siden da har jeg erfaret at Dennis arbejder på et stort projekt, hvor målet er at han og hans kæreste skal flytte til Thailand og leve et anderledes og bedre liv. Uanset om man har samme drøm eller ej, kan man kun beundre den beslutning de har taget og hvordan de har arbejdet hen mod at realisere drømmen.

Jeg synes det er meget inspirerende at snakke med mennesker, som ikke er som en selv og som gør nogle ting de færreste tør! Derfor har jeg stillet Dennis et par spørgsmål om hans projekt, som udover at inspirere mig, forhåbentligt også kan inspirere andre.

 

Interview med Dennis Kjærgaard

Hvordan blev hele ideen om projektet til?
Ideen om at flytte til Thailand fik min kæreste og jeg i 2008, da vi var vendt hjem fra 3 ugers ferie som backpacker i Thailand. Vi var begge blevet forelsket i landet, kulturen og thai’erne, så vi havde ikke lyst til at skulle hjem. Det var en helt anden livsstil – og den tiltalte os meget!
Vi begyndte efterfølgende at undersøge, hvad det krævede rent økonomisk for at udleve drømmen og den livsstil, som vi ønskede os i Thailand. Vi fandt frem til at vi kun skulle bruge 10.000 kr. om måneden, så havde vi rigelig til den livsstil, som vi ønskede.

 

Vi skyldte desværre begge en del penge, og vi skulle finde en løsning på, hvordan vi fik en løbende indtægt i Thailand, som vi kunne leve af. Vi fandt frem til at det ville tage 2 år at afdrage lånene, hvis vi minimerede vores udgifter og klemte ballerne sammen. Så derfor blev 2 år tidshorisonten for, hvornår vi skulle flytte. Jeg satte mig mig en mål om at opbygge en mere eller mindre passiv indkomst fra internettet i løbet af de 2 år, så vi min. havde 10.000 kr. om måneden at leve for i Thailand. De 2 år er nu gået – vi nåede i mål og flytter til Thailand om 2 måneder!

Du bruger selvfølgelig en masse tid på online markedsføring, men hvordan vil du helst bruge din tid? Er det for at slappe af og nyde livet at du flytter?
Jeg vil helst bruge min tid på at opleve nye steder og mennesker. Men i Thailand vil jeg især fokusere på at bruge mindre tid på at arbejde, og i stedet passe bedre på mig selv og min krop.

Så jeg kommer nok til at bruge min tid på at træne, dykke, spise god mad, hygge med kæresten, hænge ud med vennerne og ligge i hængekøjen med en god bog. Når det bliver for kedelig, så pakker jeg min backpack og rejser videre på nye eventyr……bare der er internet!

Hvad er dine faglige mål/ambitioner?
Fagligt har jeg altid fokus på at lære nye ting og blive bedre til det jeg laver.

I 2 år har jeg ikke haft fokus på meget andet end mit mål om at flytte til Thailand, så nu skal jeg først og fremmest nyde, at jeg har nået det mål.

Hvad har venner og familie sagt til at I flytter?
De har været utrolig støttende og interesserede i vores beslutning. Det er jeg naturligvis utrolig glad,  men det gør det også svære at ”forlade” dem. De vil heldigvis alle gerne besøge os med tiden, og de første mange besøg er allerede planlagt.

Mine bedsteforældre er dem, som jeg har sværest ved at rejse fra, da de kan ikke komme til Thailand og besøge mig. Jeg har altid været tæt knyttet til dem, og jeg vil derfor savne dem meget. Så de vil blive prioriteret højt hver gang, at vi er hjemme på ferie og besøg i Danmark.

Det er i dag du skaber fremtiden, så stop med at udskyde tingene!

Kan du give et par råd til folk i 9-17 jobs, som inderst inde har en drøm om at ændre livsstil?
Gør noget ved det! Drømme kan blive til virkelig, hvis man yder den indsats, som skal til. Jeg benytter selv et ordsprog som lyder: Action speaks louder then words!

Det er helt i orden at have et 9-17 job, men hvis man går og brokker sig over det, så kommer man ingen vegne. Mange venter på at de en dag vinder i lotto, så de kan udleve deres vildeste drømme. Men hvad nu hvis de aldrig vinder?

Så gør selv noget for at opfylde dine drømme. Der findes sikkert en, som allerede har udlevet den samme drøm, så ham kan man jo starte med at spørge til råds. De fleste dygtige og succesfulde mennesker, har jeg selv oplevet, som nogle af de mest hjælpsomme.

Det er i dag du skaber fremtiden, så stop med at udskyde tingene!

Beskriv hvordan du forventer en almindelig dag i Thailand vil være
kl. 7 – Jeg tror op og går ned på stranden og tager min morgen dukkert
kl. 8 – Spiser morgenmad på med kæresten og slår mave i min hængekøje
kl. 9-12 – Sidder på en standrestaurant med noget koldt at drikke, imens jeg besvarer mails og passer mine hjemmesider.
kl. 13-16 – Tager ud til et nyt sted og dykker sammen med kæresten og vennerne
kl. 18 – Vi går ned på en af vores favorit restaurant og spiser aftensmad
kl. 19-22 Vi slapper af på terrassen foran bungalowen med bål og enkelt kold øl til at slutte dagen af på.

Det vil nok være en meget typisk dag. Det handler faktisk også meget om de ting, som jeg ikke skal lave mere. Vaske tøj, opvaske op, købe ind og gøre rent er bare nogle af de ting, som jeg glæder mig til at slippe for i Thailand. Den tid vil jeg i stedet bruge i det gode vejr og den fantastiske natur, som man finder på Koh Chang.

Men sandheden er, at det ikke er alle, som kan

Kan alle gøre det I gør eller skal der noget specielt til?
Nu vil det jo være lettest at svare, at det kan alle gøre. Men sandheden er, at det ikke er alle, som kan.

Hvorfor? Fordi det ikke er alle, som har den rigtige mentalitet. De vil blive ved med at komme med dårlige undskyldinger om, hvorfor at de ikke har succes eller er der i livet, hvor de gerne så sig selv.

De personer findes overalt på jorden, og nogle lever hele deres liv med deres negative mentalitet og dårlige attitude. Jeg har lært at spotte dem hurtig, og undgår så vidt det er muligt at spilde min tid på dem.

Men alle andre almindelige mennesker kan sagtens gøre det, som vi gør

Min beskedne konklusion

Som bogen 4-hour workweek er Dennis et ekstremt tilfælde, men en stor inspiration. Det Dennis gør er simpelt, men alligevel vanskeligt. Meget få mennesker, tør tage den slags spring, selvom det inderst inde er det de drømmer om.

Selvfølgelig er der også mange bagsider af medaljen som man ikke lige tænker på, når man ser Dennis’ billeder herover. Der har sikkert været en masse besværlige papirer, og måske kommer de til at savne lakrids og leverpostej:-)

Det jeg tager med fra snakken med Dennis er hans tilgang til tingene. Hvis de om nogle år vil tilbage til Danmark, eller rejse et nyt sted hen i verden – så gør de det. De har taget en stor beslutning, men de kan altid gå andre veje!

Jeg håber du kan bruge Dennis som inspiration, hvis du står overfor store beslutninger og ændringer i dit liv. Kommentér gerne herunder. Jeg er sikker på at Dennis også meget gerne svarer!

Jeg vil anbefale dig at følge Dennis på Twitter her, og besøge hans blog om online markedsføring!

Kort om manden bag

Nikolaj Astrup Madsen
Tak fordi du læser med! Jeg er en ung iværksætter, løber og selvudnævnt forfatter. Her på siden skriver om jeg mine erfaringer og oplevelser på vej mod mine mål som iværksætter og i livet. Jeg er interesseret i hvordan mennesker bliver gladere og får mere ud af livet. Jeg har skrevet bogen BEDRE og driver til daglig rejseprojektet Refuga.

KOMMENTARER

 • Godt indlæg igen. Det er en bog som kan anbefales. Som du siger så er det så inspirerende at høre om hvordan folk nogle gang vælger at gå andre veje end 9-16 modellen. Det som jeg godt kan li ved bogen og Denises liv, er et eller andet sted at livet handler så lidt om penge. Det er så trist når penge styre folks liv. Ikke at penge er ligegyldige, men at penge skal bruges som ikke værktøj.

  Jeg håber Denis for en rigtig god tur og at han vil nyde livet i Thailand.

 • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

  Tak for din kommentar Anders. Du har helt ret, penge er vejen til at realisere de drømme man har. Penge må i mine øjne aldrig blive målet, og det er netop det Dennis har forstået. Det bliver spændende at følge.

  Du er jo selv iværksætter i udlandet Anders, så du er kvalificeret til et interview til min blog:-)

 • Jeg kom tilfældigt forbi dette interview fra sidste år. Det var sjovt at læse igen og blive mindet om de forventninger, som vi havde til det hele, inden vi tog afsted.

  Nu har vi boet på Koh Chang i Thailand i 7 måneder, og det har været en fantastisk tid. Så vi har ikke fortrudt det et sekund!

  @Nikolaj Held og lykke med at nå dine 100 mål. Det er super godt gået indtil videre og respekt for nogle af de mange uselviske mål om at gøre noget for andre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Relateret indhold

Få bogen BEDRE gratis...

Nikolajs projekter er nævnt i

JP DR Trendsonline Femina Computer world Tv2 Fri