Drømmen er til salg

Nikolaj Astrup Madsen 25. August, 2013 7 kommentarer

For en uge siden kørte jeg IRONMAN Copenhagen i tiden 9.33. Et resultat hvor jeg beviste overfor mig selv, at drømmen om at blive sub-elite på et tidspunkt er realistisk. Et par måneder før stævnet havde jeg dog begyndt at indse, at jeg får svært ved at udleve ambitionerne i triatlon.

Kort fortalt har jeg to overordnede mål:

 1. Få succes med opstart af firma
 2. Udlev det sportslige potentiale jeg har

Mål #1 er min absolutte førsteprioritet, og jeg er ikke villig til at gå på kompromis med den pga. mål #2. Det sidste år har været et karrieremæssigt sabbatår for mig, og efter vi har opstartet Ateo, må jeg se i øjnene, at hvis jeg skal udleve mit mål #1, så kræver det fokus og en arbejdsindsats udover det sædvanlige. Jeg har muligheden nu med et godt setup, og denne gang får den 100%. Denne mulighed får ikke lov til at glippe.

kmd

Mit mål #1 er ikke foreneligt med at være ambitiøs omkring triatlon, og samtidig er jeg ikke villig til gå på kompromis med mine ambitioner i triatlon. Det er ikke en mulighed at fortsætte med triatlon og skrue ned for ambitionerne. Jeg dyrker først og fremmest triatlon for at udleve mit potentiale, og sekundært fordi det er en sport, jeg holder meget af.

Triatlon er enormt ressourcekrævende på mange fronter. Det koster mange penge (og da jeg har skudt penge i mit projekt og ikke får løn, har jeg ingen penge), men vigtigst af alt så kræver det utrolig meget tid. Det effektive timeantal man træner, kan man nemt gange med 1,5-2,0  pga. transport, omklædning, praktiske ting etc. og pludselig er man oppe på over 20 timer om ugen, der alt i alt lægges i triatlon-træningen.

Derfor har jeg besluttet at stoppe med triatlon. Cyklen er sat til salg, og da den første kom og så på den, må jeg indrømme, at det føltes som at sælge sin store drøm. Projekt triatlon lykkedes ikke, men forhåbentlig vil det her være et skridt tilbage for at komme to frem.

Nye sportslige ambitioner

At jeg stopper med triatlon betyder dog ikke, at jeg har mindre sportslige ambitioner. Jeg har for en del måneder siden besluttet mig for, at jeg ville fortsætte med løb. Jeg har denne figur, som jeg ofte ser på. Jo større fællesmængden er i denne, jo større er chancen for at skabe store sportslige resultater. Kombinationen med triatlon og iværksætteri betyder – på sigt – at fællesmængden er for lille til, at jeg synes det er tilfredsstillende.

Skærmbillede 2013-08-25 kl. 14.08.36

Talent har jeg måske ikke meget af, men nogle år med hård træning og historik har gjort, at jeg er kommet et langt stykke, og det vil jeg ikke smide på gulvet. Derfor har jeg besluttet mig for at fortsætte med løb, mere konkret trailløb. Jeg er af den overbevisning, at den livsstil jeg vil få med iværksætteri og trail vil fungere bedst og gør, at jeg kan være ambitiøs – også omkring de sportslige resultater. Med løb vil jeg kunne spare nogle af de kedelige ting i triatlon væk (transport til svømmehal etc.). Det reelle timeforbrug på løb er tættere på det effektive timeantal man træner, fordi træningen sådan set kan starte lige ude foran ens hoveddør.

Hvorfor lige trailløb? 

Da jeg besluttede mig for, at det ikke gik med triatlon og de arbejdsmæssige ambitioner jeg har, skulle jeg finde en ud af, hvad jeg så skulle – For mit mål #2 er der stadig, og jeg giver ikke op. Jeg skrev følgende ned:

Da jeg skrev det ned, var jeg overbevist om, at trailløb er den vej, jeg skal gå. Løb er der jeg kommer fra, og det jeg i bund og grund er god til.

Næste mål: 

Jeg holder af at have nogle få store mål hvert år. Det fungerer bedst for mig både fysisk og mentalt, at jeg kan have fokus på et mål i en lang periode, hvor målet så er at lave et rigtig godt resultat.

Derfor har jeg besluttet mig for at løbe The North Face TransGranCanaria d. 1. marts 2014. Det er der lang tid til, men det er nok kun godt, da det er 82 km over bjerge – i alt 4.200 højdemeter. Heldigvis er jeg under kyndig vejledning fra OOB Coaching, hvor min træner Aleksandar selv har løbet dette løb. Er du interesseret i at læse mere om løbet, så kan du læse hans beretning derfra her.

Drømmen om triatlon gik ikke, men aldrig har mavefornemmelsen været så god omkring både firma, sport og balancen mellem det hele. 

Kort om manden bag

Nikolaj Astrup Madsen
Tak fordi du læser med! Jeg er en ung iværksætter, løber og selvudnævnt forfatter. Her på siden skriver om jeg mine erfaringer og oplevelser på vej mod mine mål som iværksætter og i livet. Jeg er interesseret i hvordan mennesker bliver gladere og får mere ud af livet. Jeg har skrevet bogen BEDRE og driver til daglig rejseprojektet Refuga.

KOMMENTARER

 • Hej Nikolaj,

  Jeg tror du har taget den rette beslutning, surt med to mål som konflikter på den måde – og med den afslutning på Ironman CPH, virker løb som et sted du var muligheder.

  Nu skal du bare huske ikke at løbe dig i smadder når du “kun” har et fokus. Sig til hvis du gerne vil ud og prøve lidt adventure race af – sikker på det også vil være noget for sig.

  Sidst vil jeg bare sige: Run Forest, Run

  Ses i skoven
  Kristian

  • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

   Hej Kristian,

   Ja, det er surt. Jeg holder meget af triatlon, men det er også vigtigt at være realistisk.

   Nu starter jeg jo lidt forfra, og skal vænne mig til en anden sport. Og som du nævner er der god risiko for skader. Heldigvis har jeg en god træner, som forstår og kender den problemstilling, så der håber jeg at undgå de dummeste fejl.

   Adventure race har jeg altid gerne ville prøve!

 • Jeg tror det er en vigtig beslutning du har taget. Bevidstheden om at ikke alt kan lade sig gøre på samme tid. Jeg har set mange rende rundt og være utilfredse og misundelige på andre netop fordi de ikke så realistisk på hvad der er muligt for netop dem eller ikke ville ofre hvad der krævede.

  Endnu en gang tillykke med din ironman.

  Mht. trailløb, så har jeg hørt om begrebet før via Torben Tronborg, men har ikke helt fundet ud af hvad det er.
  Kan du uddybe det?

  • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

   Hej Lars,

   Helt enig. Min holdning er at meget faktisk kan lade sig gøre på samme tid, og jeg trives også bedst ved ikke kun at lave en ting. Men det er vigtigt at prioriteterne er i orden, og skal jeg realisere de ambitioner jeg har er det død og pine nødvendigt.

   Egentlig kan man sige at jeg bare vil fortsætte med løb, og en stor del af min træning vil foregå på asfalt, og som jeg har løbet indtil videre. De stævner jeg vil foresøge at blive god til er stævner hvor man hovedsageligt løber på små spor og stiger ude i naturen, som regel i omgivelser med mange bakker / bjerge.

 • Hej Nikolaj

  Det har været rigtig spændende at følge dit tri-karriere online, fra vandskræk til supertid i det netop afsluttende Ironman stævne i København.

  Jeg synes du har gjort et godt valg, Nikolaj – og det bliver i hvertfald spændende at følge dine kommende trial-løb!

  PS. Jeg kæmper stadig med “fra håndled til håndled armbåndsøvelsen” fra “Bedre” – noget af en udfordring og øjenåbner:-)

  Martin

  • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

   Hej Martin,

   Tak for ordene – dem sætter jeg pris på.

   Jeg har i hvert fald en god mavefornemmelse og glæder mig!

   Held og lykke med armbåndsøvelsen, er sikker på at du vil lykkes!

 • […] Det virker måske ret simpelt og åbenlyst, men alligevel fejler 95% med at fokusere på en ting og virkelig dedikere sig til et projekt. Den fejl har jeg lavet så ekstremt mange gange, simpelthen fordi jeg har svært ved ikke at lave 10.000 ting. Det er for de fleste svært at dedikere sig 100% til en ting, fordi vi som regel bliver gladest ved at have flere bolde i luften. Jeg har ofte lavet den fejl at iværksætteriet ikke var min 1. prioritet og / eller at jeg ikke bare har haft 1-2-3 ting i mit liv at prioritere, men i 10 – og det går ikke. Du kan læse om da jeg kom til den erkendelse at iværksætteriet skulle være prioritet 1 her. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Relateret indhold

Få bogen BEDRE gratis...

Nikolajs projekter er nævnt i

JP DR Trendsonline Femina Computer world Tv2 Fri