Det simpleste netværk-tip du nogensinde får

Nikolaj Astrup Madsen 13. February, 2012 6 kommentarer

Alle siger at netværk er noget af det absolut vigtigste man kan have. Det hjælper en med at lukke handler, få inspiration og måske endda et nyt job. Nogen er fødte netværkere. Udadvente, evig og altid interesserede og utrolig overskudsagtige. De render til det ene arrangement efter det andet og kaster visitkort rundt. Måske virker det, jeg tvivler dog.

Jeg er selv utrolig dårlig til at netværke strategisk klogt. Hvis man fokuserer på en eneste ting, fx iværksætteri, online marketing eller triathlon(som er 3 ting jeg interesserer mig for), så kan man måske få et super godt netværk indenfor netop den ene ting. Men jeg laver mange ting og interesserer mig for mange ting, og vil gerne have et stærkt netværk på tværs af mine interesserer.

I stedet for at have dårlig samvittighed over ikke at rende til en masse arrangementer gør jeg en ultra-simpel ting:

Jeg kontakter folk der interesserer mig!

I de her dage med tusindvis af gode blogs, Twitter og andre sociale medier er det super nemt finde folk som er inspirerende, som en selv eller som man godt vil være som. Når jeg støder på en dag gør jeg fx en af følgende:

– Følger dem på Twitter
– Kommenterer på deres blog
– Laver et interview og skriver om dem på min blog
Og den bedste: Sender dem en mail

Det sidste virker utrolig godt. Til tider sender jeg en simpel mail til folk jeg finder interessante. Ikke for at opnå noget bestemt nu og her, men bare for at skabe kontakten. Måske man en gang i fremtiden kan gøre brug af hinanden på den ene eller anden måde!

Siden jeg startede denne blog – hvilket var samtidig med at jeg startede med at benytte dette lille trick – er jeg:
– Blevet kontaktet af en håndfulde interessante mennesker
– Har selv kontaktet to håndfulde spændende mennesker
– Fået ca 40 nye følgere på Twitter
– Fået to forretningstilbud
– Blevet skrevet om i en artikel til et mindre medie

Hvordan netværker du? Del dine erfaringer herunder og gør mig(og et par læsere) klogere:-)

Kort om manden bag

Nikolaj Astrup Madsen
Tak fordi du læser med! Jeg er en ung iværksætter, løber og selvudnævnt forfatter. Her på siden skriver om jeg mine erfaringer og oplevelser på vej mod mine mål som iværksætter og i livet. Jeg er interesseret i hvordan mennesker bliver gladere og får mere ud af livet. Jeg har skrevet bogen BEDRE og driver til daglig rejseprojektet Refuga.

KOMMENTARER

 • Det med at netværke er virkeligt oppe i tiden. Og det virker. Siden jeg startede min nuværende virksomhed for knap 2,5 år siden, har jeg været overbooket med kunder uden selv at have opsøgt en eneste af dem… Netværk.

  Jeg er på mange måder social, men har pudsigt nok aldrig prioriteret deltagelse i netværk “nok”, fordi jeg prioriterer arbejdet og kundeaftaler før “fornøjelse” (om man vil). Og jeg har flere gange tænkt på, hvorfor mit netværk så tilsyneladende virker, når jeg nu ikke dyrker det som sådan i hverdagen…

  Min konklusion: Fordi jeg ikke spekulerer i hvor jeg finder det gode netværk, hvordan jeg får mest ud af det osv, men istedet rent faktisk interesserer mig oprigtigt for mine medmennesker og gerne giver dem adgang til min viden – uanset hvem og hvad.

  Det betyder ikke, at jeg ikke også godt kan få ekstra ordinær interesse for nogle personer og så holder mere fast i dem, men til gengæld havde jeg aldrig fået kontakten hvis jeg ikke have været oprigtig interesseret til at starte med…

 • Hej Nikolaj
  Fedt at høre hvad der virker for dig.

  Jeg bed mærke i at du kalder fødte netværkere for udadvendte. Det er en almen opfattelse at netværkere er eller skal være udadvendte.
  Men det er faktisk slet ikke det, der er afgørende. En dygtig netværker er en som lytter til andre og kan forbinde dem med de rigtige personer. Er du den udadvendte type som snakker mig-mig-mig hele tiden, så hører du ikke hvad andre har brug for. Derfor er rigtig mange indadvendte personer dygtige til at netværke. De giver helt naturligt andre taletid. Den optimale netværker er en der lytter og taler lige meget – og det kan både udadvendte og indadvendte lære … Hvis de altså selv vil 🙂

 • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

  Jeg er helt enig i dine betragtninger Steen. Hvis man gør det oprigtigt, og tager kontakt til de folk der interesserer en, så når man utrolig langt. Jeg har jo fulgt lidt med de sidste års tid på Twitter omkring din virksomhed, og noget må du have gjort rigtigt:-)

  Jeg har gjort lidt af det samme i min egen lille konsulentvirksomhed. Gået fra mange små kunder til få, større kunder som udelukkende er kommet via anbefalinger og netværk.

  @Lars – Tak for din kommentar. En fornøjelse at byde en professionel networker velkommen:-) Jeg kan sagtens se din pointe! Det er netop den der type mig-mig-mig, der smider sig omkring med visitkort og hvis LinkedIn profil betyder mere end konen derhjemme, jeg ikke bryder mig om. Netværk handler vel om værdi og ikke at sige hej til så mange mennesker som muligt?

 • Det er helt sikkert et godt tip. Du kan også ringe til folk eller aftale et møde, og dermed komme endnu tættere på.

  Nå ja, og tak for din mail 😉

 • Hej Nikolaj

  Ja, utroligt simpelt, men stadig et meget effektivt tip.

  Folk bliver sjældent irriteret over mails, hvis blot man skriver i en venlig tone og ikke tager for givet, at modtageren vil bruge en masse tid på et langt svar, inputs osv.

  Jeg brugte faktisk samme “taktik” for nylig da jeg lancerede mine brugertest og splittest workshops (http://www.mogens-moeller.dk). Jeg ville rigtig gerne have noget input til ideen og konceptet og kontaktede derfor nogle kapaciteter på området og spurgte høfligt om de ville komme med input. Samtidig skriv jeg til en række slutbrugere for at høre, om de evt. ville finde ydelsen interessant, hvad prisen kunne være osv.

  Det gav mig nogle helt uundværlige inputs. Langt de fleste vendte tilbage med rigtig gode inputs. Nogle få havde ikke tid og svarede så blot kort tilbage, hvilket jeg har fuld forståelse for.

  Nå, men det var blot endnu et eksempel på, at dit fif altså virker fremragende i praksis – både til at få hjælp/inputs og til at skabe netværk.

 • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

  Tak for kommentaren Mogens, super godt input!

  Jeg gjorde nøjagtig det samme med en idé for noget tid siden, og alle svarede meget pænt tilbage. Det er en enormt god måde at få noget feedback på!

  Det der med at sende mails, skal selvfølgelig heller ikke bare være noget man gør. Det er yderst sjældent at jeg bare kontakter nogen – som det skete med Jan, der også har været så rar at kommentere her – hvor jeg ikke har noget helt konkret, men bare vil “åbne en dør”.

  Tak igen for input allesammen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Relateret indhold

Få bogen BEDRE gratis...

Nikolajs projekter er nævnt i

JP DR Trendsonline Femina Computer world Tv2 Fri