54.300 kr. indsamlet til Kræftens Bekæmpelse!

Nikolaj Astrup Madsen 06. May, 2012 13 kommentarer

For en uge siden startede jeg et projekt, med det mål at samle så mange penge ind som muligt til Kræftens Bekæmpelse på en uge. Mit store mål var på sigt at samle 50.000 kr. ind, og jeg så denne koncentrerede uge som det første skridt. Jeg havde på ingen måde forventet at nå de 50.000 kr. på bare en uge!

50.000 til Kræftens Bekæmpelse

Hvad gjorde jeg?

Med tanken om, at man nærmest ikke kan gå ned af Strøget uden at blive bedt om at donere penge, tænkte jeg, at det ville være op ad bakke, hvis jeg bare spurgte folk om støtte. Derfor var planen, at der skulle arbejdes for pengene ved at tilbyde virksomheder nogle services. Da jeg normalt arbejder med online markedsføring, havde jeg nogle ideer til pakker, som jeg tænkte der kunne være penge i. Det slog jeg op på Amino, som jeg henviste alle til.  Hovedproduktet var at skrive en masse tekster.

Lørdag havde jeg samlet 7 venner, som knoklede i næsten 15 timer for at levere varen til de virksomheder, som havde støttet projektet!

Fuck cancer!

Hvordan fandt jeg kunderne?

I starten da jeg “offentliggjorde” projektet og forsøgte at sprede det på Facebook, Twitter og Amino, var der ganske stille. Derfor blev jeg nødt til at kontakte virksomheder i mit netværk, som jeg tænkte kunne være en mulighed. Da det første begyndte at komme ind, fortalte jeg om det på Twitter og det gjorde jeg løbende. Langsomt begyndte snebolden at rulle, og folk blev flinkere og flinkere til at dele på både Facebook og Twitter.

Desværre kan man ikke altid styre sådan en snebold, eller vide hvor stor den kan blive. Fredag og lørdag peakede det virkelig med en del, super gode henvendelser. Målet var nået efter lidt under 5 dage og jeg havde simpelthen ikke mere arbejdskraft til at løse opgaverne indenfor de 7 dage, som projektet varede. Hvis jeg havde planlagt bedre og haft en idé om efterspørgslen tror jeg, at vi kunne have nået 75.000 kr.

Arbejde udendørs

Lidt om økonomien i projektet 

Først dokumentation for betalinger til Kræftens Bekæmpelse. På BetterNow er der indsamlet 46.300 kr. Resten har valgt at betale direkte til Kræftens Bekæmpelse. Du kan se dokumentation for de resterende betalinger her og her(1 mangler – kommer mandag).

Jeg valgte selv at støtte med 3.000 kr. for alle de likes og tweets, der er givet. Det gjorde jeg for at vise, at jeg også selv ville investere i projektet. Andre omkostninger har jeg ikke noteret specifikt ned, men det er nok omkring 1.000 kr. til mad og drikke til de 7 helte som hjalp og lidt andre småomkostninger.

Vigtigst af alt er, hvad pengene går til. Her lidt tal, der varmer mit unge hjerte. Projektet betyder:

Resten går til administration og så tager BetterNow en lille procentdel.

Tekster

Hvad lærte jeg?

Først og fremmest var det her lille projekt personligt, da både min kærestes familie og min egen har været ramt af kræft. Projektet var mit lille forsøg på at gøre en forskel og give mit lille bidrag til et nossespark til sygdommen, de fleste af os har haft alt for tæt på.

Derudover var projektet et lille eksperiment i sociale medier for at se, hvor meget man kunne få den her snebold til at rulle. Jeg er jo en marketingnørd, så på den front har det også været sjovt. Jeg er blevet bekræftet i, at det er vigtigt at være oprigtig og at tage en risiko – at vise, at man har noget på spil. Det her projekt kunne ikke være blevet til noget uden sociale medier, men ved at vælge den vej, løb jeg også en risiko for at få fremstillet en mulig fiasko. Big time.

Den vigtigste lektie var dog, at man kan skabe mere end man tror. Jeg havde på ingen måde troet, at jeg kunne nå 54.000 på en uge. Det her motiverer mig helt klart til at fortsætte med at gå mine egne veje!

En lille tak

Uden de virksomheder som har støttet op, var der ingen penge til Kræftens Bekæmpelse, så kæmpe tak. Også tak til alle der har givet tweets, likes, kommentarer og rare mails. Kæmpe tak til en bunke hverdagshelte: Michelle, Anne, Loui, Jannich, Karen, Christian, Anne Katrine og Mathias.

Kort om manden bag

Nikolaj Astrup Madsen
Tak fordi du læser med! Jeg er en ung iværksætter, løber og selvudnævnt forfatter. Her på siden skriver om jeg mine erfaringer og oplevelser på vej mod mine mål som iværksætter og i livet. Jeg er interesseret i hvordan mennesker bliver gladere og får mere ud af livet. Jeg har skrevet bogen BEDRE og driver til daglig rejseprojektet Refuga.

KOMMENTARER

 • Sådan Nikolaj! Super sejt gået.

 • Gün Üret

  Hvor er det bare godt gået Nikolaj. Så længe man er dedikeret og tro mod sit mål, så er intet umuligt.

 • Stort! Virkelig et godt projekt og fedt du fik det ført ud i livet med hjælp fra venner, osv 🙂 Respekt herfra!

 • Sikke et projekt. Fedt initiativ og flot resultat!

 • Hvor er det fedt, mand 🙂 Skide godt gået!

 • Mette Vestergaard

  Tager hatten af for dig kære fætter fan’me sejt gået! Og ja – fuck cancer

 • Mette Christensen

  Glemmer dig aldrig for dette projekt. Du er sgu skabt af det rigtige stof Nikolaj. Knus familien Mejer

 • Dennis Drejer

  Så fedt Nikolaj. Så fedt at du gjorde det!!! Thumbs up

 • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

  Hej alle,

  Tusind tak for støtten. Projektet var hårdt, men rigtig sjovt. Jeres ord er en fantastisk belønning:-)

 • Inspirerende projekt Nikolaj. Pisse sejt gået!

 • Fedt gjort og flot arbejde. Utroligt at det gik så hurtigt som det gjorde Nikolaj, så må næste mål der skal tilføjes til de 100 ting inden du dør jo være at indsamle 100.000 😉

 • Alt for sejt! Og virkelig stor respekt til dig og det team af skribenter, der skrev teksterne. Det er eddermame hårdt bare at sidde en hel dag og skrive – well done!

 • […] Jeg bruger også min blog her til at skabe opmærksomhed omkring mine projekter, som da jeg samlede over 50.000 kr. ind til Kræftens Bekæmpelse via sociale medier på en […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Relateret indhold

Få bogen BEDRE gratis...

Nikolajs projekter er nævnt i

JP DR Trendsonline Femina Computer world Tv2 Fri