25 dage til Ironman

Nikolaj Astrup Madsen 12. June, 2012 4 kommentarer

I dag er der 25 dage til at jeg kaster mig ud i vandet i Sydtyskland og svømmer, cykler og løber mig igennem 226 km.

Status lige nu er at jeg har det fantastisk og føler mig på rette vej. Jeg er i gang med nogle ugers hård træning, hvor jeg specielt forsøger at opnå to ting:

Challenge Roth

1. Opbyg selvtillid

Jeg har fået lidt mere selvtillid på løbedelen, efter en lidt skuffende halvmarathon til Half Challenge Barcelona. Jeg satte mig for at få nogle hårde løbepas i hus, for at få troen på mig selv tilbage. Det er på løbet det bliver hårdt, så det er vigtigt virkelig at tro på det, på det stadie af et stævne. Det betød fx at forrige fredag blev min aften brugt på at løbe halvanden time i 4.03 min/km, og i søndags tvang jeg mig selv ud i en 6 km spurt(22,5 min) efter 4 timer på cyklen.

De helt hårde træningssæt kan jeg faktisk godt lide, og det giver mig en tro på jeg kan præstere godt på dagen. Derudover forsøger jeg mentalt at forsikre mig selv om, at jeg kan det her. Husker på de gode ting, og gennemgår de ting jeg kan forbedre.

2. Træning uden kompromis

I den her fase trænes der hårdt og langt for at ramme topformen. Det er også nu, hvor man kan risikere at blive lidt træt af at træne, efter en lang vinter og forår med konstant træning. Her fejlede jeg lidt sidste år, og missede nogle vigtige, stævne-specifikke træningssæt. Det er der ikke plads til i år.

Jeg læste på et tidspunkt om en træner som havde et mantra, der lød “Compromise is the cancer to succes”. Måske lidt sat på spidsen, men alligevel giver det god mening.

Træning prioriteres højt nu. Der er ikke plads til at slække, så andre ting kommer i anden række nu. Det betyder også at jeg tænker mere over kost og søvn for at jeg kan træne ordentligt.

Jeg glæder mig til Solarer Berg, og kunne ikke være mere motiveret. 

Kort om manden bag

Nikolaj Astrup Madsen
Tak fordi du læser med! Jeg er en ung iværksætter, løber og selvudnævnt forfatter. Her på siden skriver om jeg mine erfaringer og oplevelser på vej mod mine mål som iværksætter og i livet. Jeg er interesseret i hvordan mennesker bliver gladere og får mere ud af livet. Jeg har skrevet bogen BEDRE og driver til daglig rejseprojektet Refuga.

KOMMENTARER

 • Jesper Outzen

  Pain is temporary. It may last a minute, or an hour, or a day, or a year, but eventually it will subside and something else will take its place. If I quit, however, it lasts forever.

  • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

   Jeg må få lavet knapper, så man kan like kommentarer:-)

 • Hej Nikolaj, Som jeg har sagt/skrevet så mange gange før, er jeg dybt imponeret over din vilje og vedholdenhed. Uanset resultatet i Barcelona, er du sg* en star 🙂 En ting, som du ikke fortæller ret meget om, er din kost… Kunne være interessant at høre, hvad du spiser, og hvor stor en rolle den rigtige kost spiller ift. dine resultater?

  Btw – Ka’ du ikke lige smide en søgefunktion på bloggen… Bare en lillebitte een i footeren el.lign.? 🙂

  • Nikolaj Astrup Madsen Nikolaj Astrup Madsen

   Tak for kommentaren og rosen Peter. Jeg er nok mere doven end det lige fremgår af min blog, men det er jo rart man selv kan styre opfattelsen af en selv:-) Spøg til side, så er jeg god til at prioritere træning, men det har også sin pris på andre fronter.

   Jeg har faktisk tænkt at skrive et indlæg om min kost, som jeg for tiden eksperimenterer lidt med. Det er ikke noget jeg på nogen måde er fanatisk med, men det er alligevel spændende at udforske det område også. Jeg skriver et indlæg efter Challenge Roth omkring det.

   Søgefunktion – Selvfølgelig. Sitet lever måske ikke helt op til min faglige stolthed om brugervenlighed:-) Det får jeg ordnet.

   Tak for at du følger med og kommenterer Peter. Det er en super, super god motivation for mig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Relateret indhold

Få bogen BEDRE gratis...

Nikolajs projekter er nævnt i

JP DR Trendsonline Femina Computer world Tv2 Fri